Zewa poate strica relații. Sau nu

Săptămâna trecută a fost una cu planete aliniate defectuos. Catastrofal aproape. Devorator de nervi. Execrabil. Exasperant. Pur și simplu nasol.

Având deja experiență știu că există două opțiuni: să îngreunez lucrurile, enervându-mă temeinic sau să aștept cuminte ca lucrurile să se așeze.

Ceea ce am și încercat.

După a doua noapte nedormită, când deja vedeam ca printr-un caleidoscop de oboseală și stres, vine momentul în care ne reunim cu toții să o luăm spre casă. Îmi pup omul de bun venit și nasul meu de soacră cu două nurori în devenire se activează:

– Îți miroase barba a frezii, remarc buimacă. Barba, fața…

– Am un parfum nou la birou, încearcă omul să justifice izul floral.

– Și miroase a frezii?

– Nu cred…, bate în retragere.

Urcăm în mașină, eu tăcând suspect (jur că de la oboseală), el evident încurcat de barba înfreziată.

Om cu experiență în căznicie fiind, știe că unde nu se spun cuvinte se țes scenarii cu potențial periculos. Așa că încearcă să lămurească treaba.

Și-a amintit de un Glade de la birou. Apoi de un alt parfum. Nimic cu frezii.

Clar că situația cotește spre dubios, ilicit, acuzator.

Noroc cu oboseala, pentru că atunci când este extremă te bagă într-un soi de “save power mode”, care te împiedică să-ți risipești bruma de energie pentru lucruri care nu sunt vitale. Așa a apărut rapid mecanismul de adaptare: până la urmă fiecare cu florile lui, bine că aduce banii acasă, vorba ceea, ca să nu mai spun că freziile sunt preferatele mele, nu că ar fi ajutat prea mult în situația de față.

Criza de strănunat a consortului mă trezește din construcția mentală tot mai bine structurată și îmi arată brusc tocmai corpul delict: un pachet de șervețele Zewa cu miros de ceai verde, cumpărate chiar de inculpat la aprovizionarea de weekend întru igienizarea nasurilor virusate ale familiei. Miros care a umplut rapid habitaclul mașinii (asta ca să vedeți că mă pricep și la autovehicule). Ale naibii șervețele, erau cât pe ce să ne bage zâzania pe ușă!

Pe de altă parte, trebuie să recunosc că pot fi utile în caz de nevoie: au un miros teribil de persistent și foarte complex. Notele inițiale sunt de ceai verde, urmează freziile și ca notă finală altceva floral, greu de identificat. Zău, nu strică un pachet la purtător! :))