Wishlist/ to do list pentru finalul de an

Se apropie sfârșitul anului, pe care l-aș defini ca halucinant și clar, profitabil și păgubos, greu și ușor, deci bipolar cât a cuprins. Întrucât mi-a mai rămas puțin să-l balansez în propria-mi percepție, am purces la a elabora o listă de dorințe deloc greu de îndeplinit, care mă vor ajuta să-mi văd viața și realizările în culori mai pastelate.

Iată, așadar, ce mi-am propus pentru ultima lună din an:

☕️ Să beau o cană de vin fiert. N-am mai făcut-o de pe când am fost într-o vacanță de iarnă la Viena și îmi amintesc că am împins intensiv de un landou atunci. Deci a trecut muuuult timp. Ideea e că aș putea consuma oricând licoarea cu pricina, dar nu despre asta este vorba, ci despre a recrea spiritul acela. Liniștea. Bucuria. Optimismul mă va apuca oricum după ce termin de băut. La fel și amețeala!

🎁 Să mă bucur și în acest an de Calendarul de Advent cumpărat. Mi-a fost greu să-l aleg, dincolo de îndoielile expuse pe blog a existat și o senzație vagă că nu-l merit. Că prea mă bucur de prostii. Că ar trebui să mă ocup de chestii mai serioase. Noroc cu prietenele care mi-au tot trimis opțiuni și m-au determinat să achiziționez calendar și în acest an. Le foarte mulțumesc!

💌 Să trimit mesaje de mulțumire tuturor celor care m-au ajutat sau m-au scos din zona de confort în acest an. Rareori fac asta, pentru că în mulțimea de felicitări și mesaje care mai de care primite, mi se pare inutil să mai spamez și eu. Dar simt că anul acesta ar fi o idee bună, așa că mă gândesc de acum să aleg destinatarii.

😴 Să dorm. Porcește, fără vinovății și fără insomnii.

📖 Să citesc măcar o carte. Anul acesta a fost sărac în lectură, semn că a fost bogat în zbucium. Nu mă pot așterne la citit decât dacă sunt liniștită și cu gândurile împăcate, a venit momentul acela din an în care să mă adun și să mă alin.

🖋 Să scriu mai mult. Nici cu scrisul nu m-am omorât în 2021, deși am avut inspirație cât pentru cinci ani. Mi-am propus să nu mă exprim public când sunt prea supărată sau prea fericită, pentru că vorbele înțelepte vin din echilibru. De aceea am tăcut mai mult, dar, în mod paradoxal, prezentul blog a depășit astfel un prag de audiența pe care nu-l visam.

⛅️ Să fiu mai prezentă. Să nu mă mai ascund printre responsabilități și listele mele cu chestii de făcut. Stai… ce?