Uzuale

Pe cel mare îl auziți în fiecare zi a lucrătoare a săptămânii, în intervalul 9-12, la Asha.Radio. Are multe de spus, nu știu cum reușește dintr-o chestie inertă și greu de dat jos din pat să se activeze, să fie coerent și haios. Plus să facă față diverselor neprevăzute, de la live-urile Kiss FM intrate și la ei, până la alarme de incendiu.

Așa că îi dau cuvântul celui mic. Care mi-a povestit ieri o întâmplare de la locul de joacă:

– Mama, m-am dus la un copil de acolo și l-am întrebat dacă vrea să se joace cu mine. Și el m-a întrebat cum mă cheamă. Și eu i-am zis: Cezar. Și el a zis atunci că nu vrea să se joace cu mine. Eu ce să înțeleg, că nu a vrut pentru că am un nume urât?

I-am explicat copilului că putea să-l cheme și Papa Pius. Unii copii sunt mai antisociali care preferă să se joace singuri. Ce altceva să-i spun la așa minunăție de întâmplare?

Partea proastă este că tocmai își făcea bilanțul că n-a mai primit de mult refuzuri. Iată unul greu de uitat.

Apoi, tot Cezar, uitându-se la Teleshopping unde un ceai de ananas la numai 99 ron (redus dramatic de la 345) promite o siluetă de vis:

– Uite, mama, dacă vrei să slăbești!

– Mama, e un ceai banal, nu ajută. Dacă vrei să slăbești pur și simplu nu mănânci!

– Păi așa nu se poate, răspunde copilul înțelept. Pentru că dacă nu mănânci, ți se face foame! Mai bine faci sport. Așa sigur slăbești!

De fapt vine momentul în care slăbești doar dacă mănânci apă, paie, plus bătaie și te antrenezi mai ceva ca un sportiv olimpic, dar asta este altă discuție.

Și tot Cezar după ce prima rundă din Jocul Gâștei a fost câștigată aseară la mare distanță de fratele lui și pierdută absolutamente rușinos de mine:

– Știi mama, tu nu prea ai noroc în viața ta!

Ce-i drept să nimerești de trei ori căsuța care te trimite în urmă cu 15 poziții se numește clar ghinion. Cum aș putea să-l contrazic? 🙂

La noi e cu muncă pe de o parte și lâncezeală pe de alta, ce program au copii tăi în vacanța asta?