Urăsc cu toată ființa mea un ticălos cu nume oribil

Aș putea să scriu zilele astea numai despre resurse umane, carieră și management. Acesta este pilotul meu automat, după 6000 de texte scrise pe itex.ro, îl pot oricând scrie pe cel cu numărul 6101.

Dar nu vreau să deraiez de la scopul acestui blog: scriu în primul rând pentru mine, ca să-mi fie bine, să-mi fixez amintiri, să mă organizez sau vindec, iar pilotul automat nu mă ajută nicicum. Ba chiar mă încurcă mai rău.

Dar nici ușor nu-mi va fi în cele ce urmează.

Urăsc, dragii mei! Cu patimă, complet, cu toată puterea mea. Nu este un om, nu este o ființă, ci este un hoț abstract care lasă un deșert în urmă. Și nu fură tot odată, ci încet, parșiv, puțin câte puțin.

Ia amintiri, idei, cunoștințe și lasă în urmă frică, angoasă, tristețe. Încâlcește minți, aduce neputințe și lacrimi. E rău, ticălos, monstruos.

Nu știi niciodată cu ce te păgubește prima dată, nici a doua, nici a zecea. Uneori cu zâmbete, chipuri familiare, alteori cu echilibrul sau demnitatea.

Îți ia mama și îți aduce un copil agresiv și bătrân. Sau îți ia tatăl și îți aduce un frate care visează la copilăria de mult apusă. Atât e de parșiv!

Și fură până ce păgubitul își dă ultima suflare.

Cum să nu-l urăști? Are un nume hidos ca el, dar fie vorba între noi, oricare ar fi fost acesta, tot așa am simți.

Îi zice Alzheimer. S-a strecurat încet, cu mulți ani în urmă, începându-și deșertul în capul tatălui meu. Și abia anul ăsta, chiar de ziua mea, i-am aflat fără dubii identitatea și forța. Cum să îți divulgi numele chiar într-o zi aniversară? Cât de ticălos să fii?

Urăsc boala asta nenorocită! Ne chinuie pe toți, ne seacă, ne bântuie, ne consumă.

Și cumva trebuie să fac pace cu existența ei. Să accept că e prea puternică și să n-o las să-și mute deșertul din mintea lui în sufletele și viețile noastre.

E al naibii de greu zilele astea. Nu știu ce voi scrie mâine. Poate despre carieră. Poate despre decizii imposibile. Poate iar despre management. Sau poate despre cum viața merită trăită chiar și atunci când urăști cu toată ființa ta un ticălos cu nume oribil.