Trei produse ieftine și bune de curățare a tenului

Mă știți, în ultima vreme am devenit destul de interesată de skincare. Și unul dintre cei mai importanți pași când vine vorba despre ten frumos este curățarea lui blândă și eficientă.

Doar că sunt fata lui tata și mă apucă uneori cumpătarea. Iar când vine vorba despre produse a căror utilitate este aceea de a le da rapid jos de pe față, nu văd de ce aș da sume incomode. Că doar nu-s pantofi, să merite! 🙂

Așadar astăzi vă zic și vouă despre trei produse de curățare ieftine și bune. Măcar dacă le încercați și nu vă sunt pe plac, nu vă plânge portofelul, pentru că se învârt în intervalul 19-30 Ron(i).

Așadar avem în ordinea numerelor de pe tricou: Laptele de curățare pentru ten ultra-sensibil Balea Med, disponibil doar în magazinele DM și apa micelară pentru ten uscat Pell Amar Biome plus uleiul Nivea pentru piele sensibilă, pe care le găsiți pretutindeni online sau offline, trebuie doar să căutați prețul cel mai bun.

Laptele Balea Med Ultra Sensitive:

Recunosc că pare venit direct de pe vremea lui Pazvante, în ziua de azi probabil că nu prea mai folosește nimeni o astfel de textură pentru a se demachia. Există și un gel de curățare în aceeași gamă, bun și ieftin la rândul lui, pentru persoanele care preferă astfel.

Eu însă aleg uneori să-mi curăț fața cu ceva mai cremos. Se folosește ca orice produs de curățare, se pune pe ten, se masează, se spală. Se repetă sau se pune strat mai gros în caz de machiaj rezistent.

Ce îmi place?

Este foarte blând și confortabil. Am putut să-l folosesc inclusiv pe pielea arsă de pe picioare atunci când m-am accidentat.

Ce nu îmi place?

Eu am ochii foarte sensibili, iar acest lapte nu este tocmai alegerea potrivită dacă folosesc un rimel mai greu de îndepărtat.

Apa micelară pentru ten uscat Pell Amar Biome:

Este o apă micelară blândă, care lasă tenul foarte hidratat. Se folosește ca orice alt produs similar: se umezește cu ea o dischetă demachiantă, cu ajutorul căreia se curăță tenul. Ulterior aplic apă termală sau apă călduță.

Ce îmi place?

Este unul dintre puținele produse cu parfum pe care le folosesc în rutină. Uneori mă plictisesc de mirosurile uleioase sau de plastilină pe care le au cosmeticalele fără parfum și simt nevoia de puțină aromaterapie.

Ce nu îmi place?

O folosesc în general când nu port machiaj sau cremă cu factor de protecție. Este un produs blând, pe care n-aș îndrăzni să-l pun la încercare altfel.

Uleiul de curățare pentru ten sensibil Nivea:

Este exact ceea ce pare a fi: un ulei de curățare cinstit. Se aplică pe pielea uscată, se masează ușor, se îndepărtează cu apă călduță. Nu lasă peliculă uleioasă și este spornic.

Ce îmi place?

Este eficient, poate fi folosit ca atare sau în double cleansing. În ceea ce mă privește rareori pun gel de curățare după – am constatat că obrazul meu subțire cu spălat mai superficial se ține.

Ce nu îmi place?

În general uleiurile de curățare tind să rămână pe gene și să îmi irite ochii. Este însă mai blând ca altele mult mai scumpe încercate.

Nu aș putea spune că există un preferat dintre cele trei, sunt diferite și se adresează unor nevoi diferite. În plus trebuie să știți că mai am cel puțin încă trei-patru produse de curățare în baie, nu toate ieftine.

Dar pot spune că, de exemplu, prefer micelara de mai sus celei roz de la Bioderma, care este mult mai scumpă. Iar uleiul Nivea va fi sigur pe lista viitoare de cumpărături, în ciuda faptului că l-am avut și pe cel Hylamide (Deciem) – de asemenea cu un preț mai generos, pe care l-am abandonat de la primele folosiri.