Totul e bine cât încă mai vorbim despre Corina

Serile trecute ne reunisem în bucătărie şi vorbeam cu Marele Copil despre chestiuni cotidiene. Alături de noi era tata, care mânca atent la masă. I-am adus aminte că urmează două zile aniversare (îl cheamă Dumitru, iar omul cu doi Sfinţi bugetează dublu) şi am început să ne hlizim de o ştire, ceva care o implica pe Corina Chiriac şi nu ştiu ce făcuse ea la un radio.

-Auzi, tata, febleţea ta, Corina Chiriac!

Mi-a răspuns cu un zâmbet larg, pus acolo pentru cel mare, pe care-l divinizează:

-Da, chiar febleţe!

-Cris, tataia a fost întotdeauna îndrăgostit de ea. Se uita mereu hipnotizat la televizor când apărea, spre disperarea maică-mii care o ura, bineînţeles.

Tata a început să râdă. Chiar aşa era, el era mare fan, mie îmi plăcea o singură melodie de-a ei, iar mama se crispa mereu când o vedea sau o rugam să-mi pună “placa”. (*) Atunci nu înțelegeam nici fascinația lui tata, nici nervii mamei, azi înțeleg că o femeie frumoasă, cu voce senzuală poate genera ceva fenomene meteo într-o familie cu doi copii.

Momente din copilărie pe care le împing în trecut, încercând să mi le amintesc din ce în ce mai rar. Şi nu credeam să-şi mai amintească şi el.

La mulţi ani, tata! Sper să păstrezi cât mai mult în memorie imaginea Corinei Chiriac. Şi să tot văd privirea pe care o ai acum când îmi vezi copiii.

(*) nu, n-am prins patefoanele! 🙂