Topul realizărilor din 2017 și lista pentru Moș Crăciun

Greu, generator de atacuri de cord, cu frâna pusă pe succes, dar cu accelerația apăsată teribil pe acea pedală numită timp, cam ăsta a fost 2017 pentru mine. Dar, pentru că îmi place să gândesc pozitiv, am să enumăr totuși 10 dintre realizări. În cele douăsprezece luni trebuie să fi fost atâtea!

10. Am găsit cel mai urât ugly sweater. Galben sterpezit, dintr-un material plăsticos, cu un om de zăpadă diform ca imprimeu, este oribil, hidos, groaznic! Atât de rău încât a câștigat un concurs de pulovere urâte. Voturi date de adolescenți cârcotași, vă dați seama?!?

9. N-am omorât pe nimeni. Și au fost multe momente de încercare, în care mi-a fost greu să mă abțin, dar iată-mă în plin post cu păcate minore, legate în general de obiceiurile alimentare.

8. Am trăit să văd și să fac #mareadebarasare. Adică am adus în 2017 apartamentul bucureștean abandonat în 2009. Mai e de lucru pe ici pe colo, dar una peste alta asta chiar este o realizare!

7. Am avut vacanțe frumoase. Probabil dacă nu erau ele, vă scriam acum pe zidurile unei camere confortabile ale unui spital de boli nervoase.

6., 5., 4., 3., 2., 1., Altă întrebare?

Se vede treaba că am fost cuminte anul ăsta așa că iată acum lista mea pentru Moș Crăciun:

Știți sistemul acela în care cumperi o proprietate pentru o săptămână? Nu știu cum se cheamă, dar eu vreau așa un salon de înfrumusețare. Când nu mai prididesc cu toate cele femeiești să merg acolo, să stau liniștită și să ies ca scoasă din cutie: păr aranjat, ten mai luminos, unghii neroase, tacâm complet SPA.

Mi-ar mai prinde bine o gumă de șters gânduri. Atunci când devin obsedante, greu de controlat, obositoare, să le pot elimina ușor. Aș fi responsabilă în utilizarea ei pentru că știu că în fond vorbim de un mecanism de a rezolva probleme curente, care pur și simplu rămâne blocat pe repetare.

Și o gumă de șters tâmpiți. Sau nu, de data asta chiar nu pot garanta că aș fi responsabilă ca utilizator!

O baghetă magică. Fiecare femeie are așa ceva în dotarea standard. O ajută să treacă peste momentele critice, să facă vrăji nebănuite, să aibă acele puteri supranaturale pe care le manifestă uneori. A mea s-a cam tocit de atâta folosință, așa că mi-ar prinde bine una nouă.

Și, vorba Marelui Copil de prin scrisorile trimise pe când era mic: Moșule, mai pune ce mai vrei tu pe acolo!

Pentru voi cum a fost muribundul 2017? Și ce cadouri vă doriți sub brad?

(Poza îmi aparține și reprezintă un fragment din decorarea casei în spiritul sărbătorilor de iarnă. Husa este achiziționată de MC, iar imaginea mi se pare mai mult decât sugestivă pentru anul ce se încheie.)