După cum ați aflat din povestiri anterioare, din motive de vârstă și uscăciune, i-am dedicat tenului meu o rutină destul de laborioasă, cuprinzând soluții blânde pentru curățare, tonere, esențe, serumuri, loțiuni, creme și foarte multe rugăciuni.
Astăzi vă zic despre cremele hidratante, ultimul pas al văxuirii de seară și penultimul dimineața, când ostilitățile sunt închise de sepefe, aşa cum colocvial i se spune protecției solare. Înainte ca domnii să părăsească prematur incinta, precizez că cel puţin una dintre propuneri merge pentru toată familia, ba chiar şi pentru maşină sau uşile scârţâitoare din casă!
Două dintre produsele de mai jos se află în dulapul meu cu minuni de mai mult timp. Celălalt este la prima cumpărare, dar promite mult.
Așadar, favoritele mele sunt….. tobele……. (la propriu după cum se vede)…. Iată-le:
CeraVe Moisturising Lotion:
Haterii vor spune că e o loțiune, nu o cremă. Ei bine, pentru mine are o consistență destul de densă și hidratează ca atare. Sunt la a doua butelcă, fără să număr cele două bucăți de mărime travel, cumpărate pentru variație.
Ce îmi place la ea?
Tot: ambalaj, ingrediente, cum se așează pe și în piele, plus faptul că este foarte versatilă, merge și pe corp, și pe mâini, ba eu îmi mai dresez și firele rebele de păr cu ea. Cred că poate fi folosită şi ca vaselină universală, las mintea domnilor să zburde spre zonele din casă ori garaj unde ar putea-o pune la încercare.
Ce nu îmi place?
Este cea mai plictisitoare cremă ever. Fix ca o nevastă care gătește bine, arată bine, nu te bate la cap, dar parcă tot vrei altceva. Din cauza asta schimb periodic măcar ambalajul și iau mini-uri, măcar sunt mai haioase și încap în poșetă.
Unde o găsim și cât costă?
În mai toate lanțurile de farmacii și online unde vedem cu ochii. Este ieftină și o stacană ca a mea ține și un an. Probabil că cel mai mic preţ este cel de aici.
Pell Amar Biome Cremă Echilibrantă:
Sunt la al doilea borcan, e drept că la primul un accident nefericit a făcut să pierd jumătate din conținut în chiuvetă. Ați aflat deci și consistența, este cam ca a loțiunii de mai sus.
Ce îmi place?
Textura, ingredientele, faptul că dă senzația aceea de plump după aplicare. Și mirosul, știți deja că produsele Pell Amar sunt singurele din dulapul meu care au aşa ceva. Adică un parfum discret (e ultimul în lista de ingrediente), puțin ierbos, deci foarte fresh.
Ce nu îmi place?
Borcanul. M-am dezobișnuit de genul ăsta de ambalaj, de aici și accidentul de care vă spuneam. Dar știu că uneori plătim mai mult pompițele și brand-ul decât conținutul, deci sunt dispusă să trec peste acest impediment.
Unde o găsim și cât costă?
În farmacii, în supermarketuri și online. Costă puțin, e de buget, deci merită încercată.
Benton Cacao Moist and Mild Cream:
Este prima dată când o cumpăr, dar sunt mare fan al produselor Benton, deci sunt șanse mari să o recumpăr.
Ce îmi place?
Că are extract de cacao, eu sunt (iar) la cură de slăbire și chestia asta îmi mai spală din frustrări. Este singura din listă cu textură autentică de cremă, dar la aplicare se transformă într-un gel uleios. Are ingrediente curate, hidratează bine, e spornică.
Ce nu îmi place?
Vine din Asia, deci mă aștept ca stocurile să devină critice până la epuizare. Și nu-mi place să mă atașez emoțional de chestii din astea care azi sunt lângă mine și mâine plâng după ele.
Unde o găsim și cât costă?
Practic prin magazinele online care vând produse de skincare coreene. Costă între 80 și 120 Ron, eu am luat-o la reducere de aici.
Acum că ați aflat secretul tinereții mele fără bătrânețe (ha, ha, ha!), vă aștept și pe voi în comentarii cu ceva recomandări din rutina proprie.