To do list

În ultima vreme reușesc să mă mobilizez destul de greu. Sunt multe pe cap, puține constructive, așa că rămân blocată în analize și mai uit de meandrele concretului.

Cum scrisul mă organizează și mă motivează, fac publică lista mea de task-uri pe care le tot amân, în speranța că le voi bifa în scurt timp:

1. Despodobește, mamă, curtea!

Nu doar că am împodobit-o în buza Crăciunului, dar vine Paștele și balcoanele tot cu steluțe sunt. Măcar le-am scos din priză, dar ar șade bine să le înlocuiesc cu ceva mai primăvăratic.

2. E timpul pentru alți saci de haine!

Periodic purced la reorganizarea dulapului (ca să nu spun că sunt două) și donez ce nu-mi mai vine, ce nu am purtat în anul precedent și ce am purtat suficient cât să mă fi săturat.

Am ratat sezonul trecut activitatea asta, poate o bifez temeinic de data asta, trecând și prin dulapul cu accesorii (două și ele).

3. Cui nu i-a plăcut cartea, să dea la cazma!

Curtea noastră se cam cere îngrijită. Cum grădinarul șef este în concediu medical pe durată nedeterminată, ar cam trebui să-i preiau atribuțiile. Fie vorba între noi, munca fizică nu este tocmai preferata mea, așa că voi căuta activ soluții să fentez. Tot aștept un sponsor pentru motosapă și drujbă!

4. Coșmarul meu: jucăriile!

Probabil că din cauza lor nu mai am chef de dulapuri. Periodic (adică cel puțin lunar), le organizez, sortez, arunc ce s-a stricat. De două ori pe an donez serios. Singura mea obsesie este ca măsuța de cafea, pe care o folosim adesea pentru a ne juca, să fie liberă. Nu reușesc să o fac să stea așa mai mult de o seară!

După care purcedem la activități instructiv-educative direct pe podea spre disperarea șalelor mele tot mai bătrâne și dureroase.

Urați-mi așadar noroc! Acum că scriu, realizez că există niște explicații în spatele aparentei mele lipse de mobilizare.