Teme de vacanță

S-a trezit învățătoarea ratată din mine și, pentru că se simte aer de vacanță, vă las teme pentru perioada care urmează. Se numește fixarea cunoștințelor și este obligatorie!

Așadar:

1. La Matematică să adunați numai gânduri bune. Să scădeți păcatele altora din preocupările cotidiene și să rămâneți doar cu idei pozitive despre cei din jur, întâmplările de zi cu zi, provocările care apar.

2. La Cunoașterea Mediului trebuie să ieșiți în natură. Și să fiți prezenți acolo, în bătaia soarelui, în cântecele și mirosurile primăverii, să observați, să simțiți, să vă bucurați.

3. La Limba Română trebuie să citiți doar texte din care să rămâneți cu ceva: o informație, o nouă opinie, descoperiri recente, studii concrete. Într-o lume plină de fals, diversitatea ajută la a discrimina adevărul de minciună și binele de rău.

4. La Muzică să ascultați ceva nou, ieșind din bula voastră elitistă sau, dimpotrivă, mainstream. Știu că este un efort, dar merită!

5. La Desen să faceți o caricatură a voastră. Uneori ne luăm prea în serios și tindem să credem că totul se învârte în jurul nostru. A ne privi în oglindă și a vedea un nas roșu de clown acolo, ajută mult la sănătatea mintală.

6. La Geografie să vizitați un loc nou, fie el și aproape de casă: un părculeț, o pădurice, o casă cu arhitectură interesantă, un muzeu. Oricum, situația epidemiologică permite deja vise mai mari de atât.

Suplimentar: Mâncați puțin și bine, îmbrățișați, iubiți, vă luminați și bucurați!

N-am catalog în care să pun calificativele, dar știu că cine nu-și face temele va petrece sărbătorile cu ceva tristețe. Și mai INS(uficient) de atât, nici că se poate!