Țelul suprem

Mi-am dat seama de ce sunt săracă! Financiar vorbind, cu duhul încă mai duc. Și vreau să rezolv chestia asta ASAP. Am aflat așadar din articolele de dezvoltare profesională că toți oamenii care s-au îmbogățit și-au dorit obsesiv câte ceva. Unii case, alții limuzine, bijuterii scumpe sau lucrări de artă inestimabile.

Eu nu îmi doresc chestii din astea. De exemplu, nu visez la case megalomanice cu domenii uriașe pentru că mi se par bătăi de cap. Știți câți angajați îți trebuie să le întreții? Păi eu fug de acasă când îmi vine ajutorul la curățenie, să-mi mișune mereu prin prajmă tot soiul de persoane, care cu mopul, care cu ceaiul, care cu lustruitul oglinzilor, mi se pare coșmar.

Mașină scumpă? Avem una nici prea prea, nici foarte foarte. Oricum eu nu șofez, că stau pe bancheta unui Bugatti, BMW sau Renault, dacă nu mă dor părțile moi, nu mă înghesuie nimeni la drum lung și supraviețuiesc onorabil în caz de Doamne fere’! e perfect.

Bijuterii? Nu mă topesc după accesorii, sunt activă, alerg de regulă pe scări, n-aș suporta să-mi zornăie aureturile pe mine, oricât de scumpe ar fi.

Opere de artă? Da’ ce, locuiesc la muzeu?!?

Haine? Sunt textile, oricât ai investi în ele se demodează, rup, îngălbenesc sau mă plictisesc.

Pantofi? Am o pasiune pentru ei, dar dețin deja un dulap plin, iar eu port prin rotație niște Nike galbeni și niște Adidas cu buline.

În ritmul ăsta mor lipită pământului! Dar stai, am uitat poșetele! Îmi plac cele scumpe, atemporale, clasice, care merg și cu Nike galbeni sau Adidas cu buline, dar și cu pantofi cu toc. Versatile, pentru că arunci când îmi mut toată logistica în una, acolo rămâne până ma plictisesc.

Am câteva, nu mă pot plânge, deci îmi trebuie supremul. Și l-am găsit. Doamnelor și domnilor, vă prezint dorința mea arzătoare, țelul meu de îmbogățire, noua și costisitoarea mea aspirație: poșeta Hermes Birkin. Una mare, preferabil din colecțiile timpurii. De exemplu, aș purta roșul ăsta închis, putred, în memoria vișinului defunct din curte.

Râdem, glumim, dar poșetele astea sunt adevărate investiții. Noi costă câteva zeci de mii de euro, dar la revindere pot ajunge la sute de mii. Există liste de așteptare și o politică exclusivistă de alegere a clientelei. Nu oricine poate avea un Birkin!

Ideea că port un crocodil mort n-ar fi tocmai confortabilă. Dar Victoria Beckham poartă unul albinos, deci dacă vreau să fiu bogată, trebuie să las naibii problemele astea morale!

Primul impediment a fost așadar escaladat. Acum aștept banii. Trebuie să vină, pentru că așa zic toți cei care ne învață cum să ne îmbogățim!

Surse foto

Poșeta portocalie, cu iarbă și povestea Birkin: https://www.hermes.com/us/en/story/106191-birkin/

Poșeta vișinie din anii ‘60 cu preț de trei apartamente și jumătate în Drumul Taberei: https://voidmx.com/products/1984-ruby-birkin-bag-2