Superficiale

Cu ceva vreme în urmă m-am decis să urmăresc pe Instagram câteva bloggerițe de fashion din generația mea. Am zis că poate găsesc puțină inspirație și renunț încet-încet la uniforma de mamă (blugi+ceva deasupra).

Am ales câteva profile și am purces la a vedea ce se mai poartă.

Ca în orice proces de schimbare, mai întâi m-au iritat teribil. Nene, sunt scoase din cutie la prima oră a dimineții, coafate, aranjate în detaliu, așa că m-am simțit mai mult decât aiurea privindu-le.

“Femeile astea nu au altceva de făcut? Cât timp alocă aranjatului? Ele copii au? Și dacă au, nu le deranjează părul/ cămașa/ pantalonii cei deschiși la culoare?”

Lucrurile au devenit pe parcurs și mai enervante, pentru că am realizat nu doar că fac și alte chestii din punct de vedere profesional, dar au și copii și viață socială.

Nu mă acuzați de naivitate, mi-e clar că lucrurile nu sunt atât de roz și aranjate în viața lor precum ne arată social media. În plus este meseria lor să arate bine, asta vând, asta promovează. Totuși, ponderând serios imaginea oferită, tot rămâne ceva mișto.

Așadar se poate. Și după iritarea inițială, după bulversarea ulterioară, a venit un moment inspirațional.

Și da, aproape am renunțat la puloverele și bluzoanele din colecția de anul trecut a Marelui Copil. Am început să port iar pantalonii deschiși la culoare și să-mi potrivesc hainele nu doar în contexte sociale care o cer, ci și în parc sau la cumpărături.

Așa că sunt decisă pe mai departe: cine îmi recomandă acum niște bloggerițe din generația mea care scriu despre beauty, cosmetice și altele adiacente? Sau orice fel de alte resurse în zona asta. Mai văd niscai tutoriale, mai aflu ceva recomandări, mai fac câteva schimbări 🙂