Sorrento: Când viaţa îţi dă lămâi le transformi în brand turistic

Sunt lovită rău de realitate, dar voi povesti în continuare episoadele vacanţei noastre în Italia. Nu de alta dar vreau să mă asigur că atunci când lucrurile o iau razna total am cum să-mi reamintesc că există în contrapartidă şi zile bune.

Așadar după cele câteva zile la Roma am pornit-o cu maşina către Sorrento. Unde este exact așa cum se spune: citricele cad din pomi. Mai ales lămâile, dar și portocalele pe care le culeg când încă sunt acre și ele. În grădina hotelului la care am poposit pomii erau altoiți așa că vedeai trei soiuri de fructe în același arbust.

Sorrento este o localitate cu vreo 17.000 de suflete la care se adaugă turiștii și uneori ai senzația că toți se înghesuie pe străduțele înguste și pietruite ale vechiului oraș. Lămâile au fost transformate în brand turistic și în materie primă de bază pentru producția alimentară și nu numai, există deja un trend global în modă cu imprimeurile citrice.

Ce am făcut în Sorrento?

Plajă, plimbat și mâncat intensiv. Unul dintre beneficiile vizitării unor destinații turistice de interes global este că lumea este obișnuită cu diversitatea. Nu se oripilează nimeni că oameni trecuți de o vârstă sau standarde de frumusețe apare la plajă. Există întotdeauna soluții pentru persoane care nu se pot deplasa. Oamenii coexistă civilizat pur și simplu. Ceea ce este foarte relaxant.

Ce mi-a plăcut în Sorrento?

Absolut totul, mi se pare destinația turistică perfectă dacă ai copiii suficient de mari sau deloc. Chiar și pierderea în marea de oameni care se revărsa pe străduțele înguste era cumva liniștitoare.

Plajele cu nisip negru, mâncarea, mai ales felurile gătite simplu, nesofisticat, faptul că pe oriunde ajungeai vedeai un peisaj frumos. Apusurile, clădirile, spiritul.

Ce mi-aș fi dorit să mai fac?

Am încercat să vizităm Positano, dar lucrurile n-au ieșit tocmai cum am plănuit. Oricum, o simplă plimbare cu mașina prin zonă este plăcută (și generatoare de adrenalină), peisajele sunt fantastice.

A fost destinația cea mai relaxantă dintre toate și sper să o vizitez și cu alte ocazii.

Urmează Polignano a Mare.