Skincare – goliciuni de prin dulap

Știu că țara arde, dar, așa cum spuneam pe Facebook, m-am gândit că o babă care se piaptănă ne mai scapă de anxietăți.

Pentru a uita puțin de subiectul zilei, astăzi vă scriu despre goliciunile din dulapul cu vaxuri, că așa-i în criză, cumperi pe o parte și rămâi cu rafturi goale pe alta. Ținând cont că nu-i o perioadă prea bună de achiziții, fie ele și online, vă voi spune și ce folosesc în locul celor care au ajuns la tomberon.

Iată așadar produsele de care m-am despărțit zilele acestea:

1. La Roche Posay Toleriane Ultra 8 Mist (concentrat hidratant pentru ten intolerant)

Eu îl folosesc pe post de toner, mi se pare singura opțiune care face diferența găsită până acum. Este foarte light, pare un puf cu apă termală.

A fost prima achiziție, dar cu siguranță o voi recumpăra când trece nebunia. Ca înlocuitor am un mist hidratant de la Benton, cu tea tree, care își face binișor treaba.

2. Benton Fermentation Essence

Îl folosesc ca al doilea pas al rutinei de seară. Are galactomyces, unul dintre ingredientele mele preferate, o textură ușoară și plăcută.

Sunt la a doua recumpărare, sigur îl voi lua din nou. De când ne-am despărțit am reintrodus în rutină un produs oarecum similar de la Cosrx, căruia îi reproșez totuși textura extrem de mucilaginoasă.

3. Paula’s Choice Clinical Ceramide Enriched Firming Moisturizer:

Este o cremă cu vitamina C (derivat), retinol și ceramide. O foloseam în câteva seri din săptămână, pentru că atât retinolul cât și derivatul cu pricina îmi agresează tenul. Își făcea însă treaba!

Îmi e cel mai dor de ea, pentru că nu i-am găsit alt înlocuitor în dulap. Voi folosi în loc de retinol un tretinoin încapsulat și el aproape gol. Iar vitamina C o trec prin stomac pentru că, după cum se vede mai jos, chiar am rămas fără soluții.

4. The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Este o cremă hidratantă care conține (din punctul meu de vedere) cel mai eficient și blând derivat de vitamina C. Problema ei este textura și mirosul, mă abțin în a le descrie, dar în ciuda acestor neajunsuri o cumpăr de fiecare dată când se termină. Și asta de ceva vreme.

Nu am înlocuitor pentru ea, așa că trec pe Redoxon efervescent și limonadă. Buvabile. Sau puse direct în apa de baie, dacă situația devine de așa natură!

Recapitularea produselor terminate:

Partea proastă este că două dintre cele de pe lista cu înlocuitori sunt și ele în risc de a se termina prematur. Dar asta să fie cea mai mare problemă a mea și a omenirii din zilele acestea!