Singurele certitudini parentale

1. Este dovedit științific că dacă mori de inaniție și îți pui pe un colț uscat de pâine ceva brânză de care nu s-ar fi atins niciodată, copilului, sătul de altfel, i se face brusc foame și îți cere toate caloriile pe care contai.

2. De asemenea, studiile empirice arată că deși nu s-a atins de cutiile cu jucării timp de 12 luni, dacă te decizi să le depozitezi într-un loc greu accesibil, va avea nevoie de ele în secunda doi.

3. Orice cămașă nouă rezistă fără de pată în preajma copilului maximum 5 minute. Durata scade veriginos daca bluza este albă. Cea mai urâtă haină din garderobă are totuși cele mai mari șanse să scape imaculată.

4. Graba parentală a fost și ea obiect de cercetare. Statisticile arată că șansele ca odorul să aibă nevoie la toaletă când vrei să ieși pe ușă cresc direct proporțional cu importanța întâlnirii la care riști să întârzii în dimineața cu pricina.

5. Deși ești un părinte minunat, soacra și educatoarele vor afla că îl chinui periodic pe bietul copil cu diverse pedepse neprecizate.

6. Te-ai chinuit o lună să-l înveți să spună poezia cu “Râu, rățușcă, rămurică”? Felicitări, va pronunța un r perfect abia atunci când te va imita cum spui cu patos la volan: “morrrțiii mă-tii”!

7. Ai jurat că nu vei face un anume compromis? Ei, fii pe pace, toți am jurat și apoi l-am făcut. Se numește ironia sorții parentale!

8. La final nu putem rata somnul: este dovedit științific că agitația și nevoia de joacă a copiilor crește proporțional cu oboseala parentală.

De data aceasta nu veți găsi nicăieri studiile la care fac referire. Dar mă poate contrazice careva?