A început avalanșa de articole pline de sfaturi gospodărești despre cum să prepari un ospăț pe cinste cu ocazia sărbătorilor pascale.
Nu mă las mai prejos, așa că scriu și eu unul plin de know-how, pentru că opinia mea e literă de lege (din aceea de mult abrogată și uitată) pentru toți:
1. Cum să faci cel mai gustos drob?
Simplu, cel mai gustos drob e salata verde. Cu multă lămâie, puțin ulei de măsline și un praf de sare. Serios, măruntaiele sunt greu digerabile și… înțelegeți… măruntaie.
2. Cum se prepară cel mai bun cozonac?
N-am nici un dubiu: cel mai grozav cozonac se face la brutărie. Serios, au cuptoare speciale și timp pentru asta. Tot acolo se prepară și cea mai bună pască.
3. Ouă colorate natural?
Vă spune Valentina Pățita: Pas! Am încercat eu ani la rând, toate minunile crescute din pământ. Este prea mare chinul pentru a contracara efectele oricum inofensive ale coloranților alimentari îngurgitați din an în Paști, în plus ies spălăcite și ciudățele. Dacă era o socoteală cu sfecla roșie și cojile de ceapă, rămâneam la rețetele bunicii.
4. Cea mai frageda friptură?
Iată singurul și cel mai mare (plus bine-păzit) secret: să nu o ardeți! În rest poate fi oricând cea mai fragedă, pentru că depinde cu ce o comparați. Dacă luăm ca prim termen anvelopele de iarnă sau cizmele de cauciuc, friptura poate lua oricând trofeul!
Cred că ați prins deja morala textului de azi: Lăsați în ziare partea cu superlativele culinare și treceți la nivelul potrivit. Faceți din sărbători cele mai frumoase zile, petreceți cel mai mult timp cu cei dragi și creați numeroase și grozave experiențe împreună!
Sărbători pascale fericite!