Secretul frumuseţii este că nu există un secret

Ne uităm la pozele celebrităţilor care par întotdeauna scoase din cutie chiar şi atunci când cumpără ouă, aleargă în parc sau duc copilul la grădiniţă.

Tindem să credem că reţeta unui look ravisant este mai degrabă genetică sau ţine de chirurgie plastică, de tratamente cosmetice, de trucuri ce necesită bugete generoase şi cel puţin 8 ore zilnic pentru implementare. În realitate există câteva soluţii la îndemâna oricui, pentru că nu au nevoie de timp sau bani în plus:

1.Aranjatul părului. Nu degeaba există acea sintagmă traductibilă prin “ziua bună se cunoaşte după freza la trezire” – “bad hair day”. Când părul este nearanjat, murdar, electrizat, tern, arătăm ca naiba orice am face. Dacă vă uitaţi la femeile din revistele lucioase, fie au freza aranjată indiferent de context, fie poartă pălarie, şapcă, batic sau alte astfel de accesorii care să acopere potenţialele probleme ale reminiscenţelor de blană. Un tuns bun, un spălat la timp şi un uscat care să-i dea volumul optim ajută mult la fizic şi la moral.

2.Nu există no makeup. Chiar şi pozele care ne arată vedete fără de machiaj conţin cel puţin un primer bun, un BB / CC Cream sau un fond de ten usurel, olecuţă de rimel şi ceva puţin pigmentat pe buze. Dacă nu se fardează, atunci sigur vor purta niste ochelari de soare care le acoperă juma de faţă.

3.Budigăii. Ştiu că este un subiect sensibil, dar există două tipuri de lenjerie: cea de budoar, cu danteluţe, cusături şi alte aplicaţii, pe care o vedem prin reviste şi cataloage sexoase şi cea de ieşit din casă, cu rol de susţinere şi modelare, nelipsită de pe stradă si chiar de pe covorul roşu. Budigăii modelatori sunt indispensabili (un atribut mai bun nu puteam găsi!) întrucât ridică acolo unde trebuie, strâng dincolo unde e nevoie şi nu au cusături care să creeze bulbucături suplimentare pe şolduri sau burtă. Ştiu că sună total non-sexy şi incomod, realitatea este că ar trebui să se regăsească în arsenalul oricărei femei care vrea să-şi arate formele şi nu staza provocată de lenjeria ce se vrea provocatoare. Vestea bună este că se găsesc acum în cele mai diverse variante de preţ, calitate, culori şi modele în mai toate magazinele, aşa că sigur găsim ceva care să nu arate a dispozitive de salvare în cazul căderii de la înălţime.

4.Hainele. Îndiferent de înălţime, lăţime, gusturi, buget, hainele trebuie să fie de mărime corectă si formă potrivită. Există tot soiul de ghiduri care ne învaţă cum să ne alegem corect hainele, eu prefer varianta “văzând şi făcând”, adică cea în care merg la cumpărături cu persoane de gen masculin din familie – soţul sau băieţii.  Aflu rapid ce îmi aşează 3 kg în plus şi unde, ce-i de “mamaie”, ce provoacă dureri oculare sau apoplexie, ce pare ieftin sau vechi. În plus, este o pedeapsă minunată, sigur au făcut ei ceva să merite asta. Dacă fug toţi, o prietenă cu simţ critic şi curaj să-l folosească poate fi de ajutor. Dacă sunt toate indisponibile, ştiu eu pe cineva 🙂

Poate nu mă credeţi, aşa că vă invit să verificaţi. Aranjaţi-vă un pic părul, puneţi un machiaj uşor, o lenjerie potrivită, o rochie care vă avantajează şi ieşiţi în oraş. Am avut dreptate?