Șapte

N-ar fi trebuit să se nască, un doctor care a ratat probabil o lecție de morfologie, mi-a recomandat să fac avort. Abia la Viena, după o vacanță în care greața, oboseala și tristețea m-au chinuit îngrozitor, am aflat că este perfect sănătos.

Cât a stat în burta mea, a dat din picioare cum n-am crezut că este posibil. Parcă aveam un alien la purtător, îmi ieșeau ba călcâie, ba coate, ba câte un cap țuguiat, iar când se punea pe joc de glezne devenea de-a dreptul insuportabil.

Am fost nedespărțiți aproape 3 ani. Oamenii nu mă recunoșteau fără Manduca sau landou și văzându-l așa atașat pariau probabil pe diverse afecțiuni. Unicul pe care l-a acceptat necondiționat a fost fratele lui. S-a desprins frumos, acum este nedespărțit de prieteni, rareori stă singur și doar forțat de împrejurări.

Are un simț al dreptății și un curaj de a interveni pentru cei care nu se pot apăra singuri mai rar întâlnit. La grădiniță, grupa mică fiind, a mers la tatăl unui băiețel, pentru a-i spune pe un ton ferm că acesta “i-a bătut colegele”. Omul a fost atât de surprins încât inițial n-a reușit să-și găsească vorbele. I-a promis apoi că va rezolva situația.

Este tot timpul cu o minge la picior. Are zeci. Dacă îl întrebăm ce vrea cadou, cere încă una.

Ne face constant prank-uri. Este foarte glumeț. Însă când vine vorba despre școală și antrenamente, mă surprinde cât de serios devine.

Are norocul unui frate mai mare pe care îl imită în tot ce face. Iar cea mai mare fericire este să chibițeze pe lângă gașca lui de aproape adulți.

Ar vrea să facă vlogging, TikTok, YouTube. Încă nu se aprobă, dar s-ar putea să-l auziți astăzi la Asha.

Este fascinat de cifre. Tot timpul face câte un calcul, rezolvă câte o problemă în minte, ne întreabă de câte un algoritm.

I se spune Mowgli din cauza faptului că nu stă locului o clipă, iar când se întoarce de la joacă arată de parcă s-a luptat cu toate animalele sălbatice din junglă. Și Caniggia, cu care seamănă la freză.

Astăzi face 7 ani. În momente din acestea aniversare, fericite și frumoase, nouă, părinților, ni se pare întotdeauna că timpul trece înspăimântător de repede.

A primit deja de la fratele lui un stilou nou care să-l ajute în clasa întâi și o mașină telecomandată din Fast and Furious. Că așa-i la noi: unul învață să scrie, celălalt are salariu de cheltuit 🙂