Reclamele lunii

Săptămânile astea televizorul a stat mai mult pornit, așa că am prins un regal de reclame. Și pentru că am deja în trusa de cosmeticale două dintre produsele promovate intensiv, m-am gândit să vă povestesc despre ele (*). Astfel veți avea o idee mai amplă dacă vă încearcă tentația unei achiziții.

Primul este Remescar, un produs care promite să ne scape de cearcăne și pungi de sub ochi, în caz contrar (zice reclama) primim banii înapoi. Costă 130 Ron și poate fi găsit exclusiv în farmaciile Sensiblu.

Înainte de a vă spune părerea mea (care e nasoală, oricum), precizez că am 40 de ani și un ten ca atare: nici prea uscat, nici prea gras, nici prea ridat, nici prea adolescentin, nici prea curat, nici prea încărcat. Am și cearcăne și pungi, deci material numai bun de testat.

Remescar este un soi de gel cu textură săroasă (**). Partea bună este că face ceea ce promite, cu niște limite (***). Partea proastă este că lasă pielea extrem de uscată și prăfoasă după aplicare. Iar dacă se mai pune și ceva fond de ten, efectele benefice se pierd, zona rămânând totodată uscată și prăfoasă.

Am încercat mai multe variante: cremă de ochi ba dedesubt, ba deasupra, cremă BB/ CC sau fond de ten asemenea, rezultatul se păstrează. Piele uscată, efecte care se pierd la contactul cu alte produse cosmetice. Nefiind vreo specialistă in makeup, iau în calcul că greșesc undeva. Dar până mă lămuresc unde, cochetez cu ideea că este un produs pentru tinere cu tenul proaspăt, care ar putea apela, cu rezultate similare, la clasicele felii cinstite și reci de castraveți. Fără a-și mai simți ochii prinși în insectar.

Al doilea produs ne promite o magie: printr-un puf (sau două) ne astupă inesteticele rădăcini nevopsite ale părului. Se numește L’Oreal Magic Retouch și costă puțin peste 30 Ron (nu mai știu cu exactitate cât de puțin). Eu l-am luat dintr-un magazin DM, dar se gasește și in supermarketuri.

Înainte de a vă spune părerea mea (care e tot nasoală), precizez că sunt o șatenă sub acoperire de blondă, cu ceva păr alb (semn de înțelepciune, dar mai ales de copii cuminți în dotare – orice mamă care se respectă are texte din astea).

Așteptările mele au pornit de la foarte mici, pentru că știu cât de de greu le este profesioniștilor să-mi uniformizeze culoarea, deci un tubuleț mic de spray ar fi cu adevărat magic dacă ar face măcar un sfert de treabă. Dar și așa am sfârșit în dezamăgire. Partea bună este că nu costă mult, deci tristețea trece repede 🙂 Partea mai puțin bună este că lasă rădăcinile puțin lipicioase și colorează, din cauza aplicării tip spray, inclusiv pielea capului. Iar dacă la blondul meu este aproape insesizabil, mă întreb cum arată la culorile mai tari.

Concluzia finală: m-au pierdut de mușteriu. Recunosc că cei de la Remescar au aplauzele mele, pentru că deși produsul lor nu-mi place, nici nu pot cere banii înapoi. Este cam ca Aspirina: iși face treaba și nu prea, în plus te cam doare și stomacul după.

Evident cele de mai sus reprezintă doar experiențele mele, proprii și subiective. Aștept și alte păreri, opinii, sugestii sau reclamații. Similare sau contrare, după cum a pătimit fiecare.

(*) Dacă sunteți bărbat, poate ar fi mai bine să vă opriți aici. Dacă sunteți soțul meu, chiar vă rog să o faceti, înainte de a afla ce sumă de bani am pierdut la loteria cosmeticelor în trimestrul 3.

(**) Adică e ca și cum ar avea sare fină în el.

(***) Limitele sunt după cum urmează: din cearcăne face cearcăne mai mici și din pungile de sub ochi face pungi mai mici.