Primul episod al vacanței

Scriu proaspăt întoarsă pe meleagurile natale, cu un ochi la vremea bacoviană de afară și unul spre tona de rufe murate care așteaptă procesarea.

A fost bine de tot în deplasare, în ciuda faptului că de data aceasta vorbim despre o ieșire a cărei planificare a durat mult, lăsându-ne la execuție fără prea multe opțiuni de cazare.

Pe scurt, episodul acesta am fost la LEGOLAND (Germania) și Lido di Camaiore (Italia). Pe lung, am tranzitat Austria, Viena fiind pentru noi o destinație întotdeauna câștigătoare și ne-am minunat, tot în treacăt, de frumusețea Elveției.

Despre Germania, numai de bine: e o țară minunată, dar care cumva îmi dă fiori. N-am stat mult acolo, deși mi-aș fi dorit să vizitez niște oameni dragi, oricum odată intrați în resortul de cazare al parcului de distracții, mi-ar fi fost imposibil să-l scot pe cel mic de acolo.

Am stat, așadar, la LEGOLAND Feriendorf, în zona cu pirați, de îmi sună și acum în cap muzica ambientală specifică. Este minunat, cu multe spații de joacă făcute deștept, cu camere decorate în temă și confortabile. Parcul de distracții este grozav, dar, în ciuda faptului că l-am frecventat la început de săptămână, e foarte aglomerat în perioada vacanței. Nouă ne-a plăcut mult, plimbarea cu barca piraților în care am tras cu tunul de apa a fost în topul preferințelor. Plus uscatul în camera föhn de după bătălie! 🙂

Dacă mergeți acolo, nu vă așteptați la extravaganțe. Este un parc vizitabil în familie, fără atracții spectaculoase ori periculoase. Timpul de așteptare crește de la 15 minute dimineața la 2 ore spre prânz.

Cu cât timpul este mai scurt la cozi, cu atât sunt șanse mai mici de găsit un chioșc deschis cu apă și gustări, așadar că dacă aveți o vizită în plan, puneți în rucsac ceva pentru supraviețuire.

Din Germania cea riguroasă și ploioasă, ne-am mutat mintenaș în însorita Italie, pe care o vizităm intensiv de câțiva ani și tot nu ne-am săturat. Lido di Camaiore a fost ales de project managerul nostru turistic (și capul familiei) cu rigla pe hartă, fiind cel mai apropiat loc cu plajă de LEGOLAND.

Este o zonă ca în filmele clasice italienești, pe care am mai vizitat-o cu ani în urmă într-o frumoasă și puțin tristă vacanță.

În locul cu pricina turiștii sunt preponderent de-ai lor, așa că experiența noastră a fost… autentică. Ne-am certat din prima zi cu italianul care deținea plaja din fața hotelului, am auzit cum una dintre ospătărițele terasei la care luam prânzul și-a înjurat clienta, oamenii ăștia se ceartă mai des și mai virulent ca noi, dar lor le trece imediat.

Topografia face ca hotelurile să fie pe o parte a străzii, iar plajele, afaceri în sine și ele, pe cealaltă. Fiecare “bagno” are șezlonguri de închiriat, dar de cele mai multe ori sunt rezervate pentru perioadele de vârf clienților fideli. Așa se face că deși plaja e aproape goală, găsești cu efort un șezlong pe care să te instalezi. Există și plaje “libere” (gratuite adică), dar când cari ca noi trei traiste de jucării și prosoape după tine, sunt mai greu accesibile.

În ciuda temperamentului lor, nu te poți supăra pe italieni. Îți descriu fiecare mărgică pe care ți-o oferă ca fiind cel mai scump diamant existent, gătesc de senzație și au plajele foarte bine întreținute.

Am avut o dietă foarte echilibrată: fructe de mare și tiramisu. Am stat în apă până la încrețirea totală a degetelor, ne-am luptat cu valurile, am construit vulcani de nisip și gropi-capcane. Unii dintre noi au căpătat dependență de o aplicație de biliard de pe telefon.

A fost așadar un episod de vacanță tihnit, cu mult amuzament. Cu ceva probleme de sănătate (otită, respectiv pântecărită). Și cu un drum de coșmar la întoarcere, pentru că România ne primește de fiecare dată ostil, de parcă ne întreabă ce căutăm înapoi.

Urmează și altele.

Mai multe poze găsiți pe Instagram.

P.S. În caz că vă întrebați ce am uitat – din nou periuțele de dinți! Data viitoare voi pune de seara unele în bagaj, e clar că pe cele folosite dimineața am șanse uriașe să le uit iar.