Pretty Woman 2

Aseară, în timpul unei partide de Baba-Oarba combinată cu Statuile Muzicale, am văzut frânturi din filmul care făcea furori în vremea adolescenței mele.

Pretty Woman este povestea de dragoste dintre o prostituată și un tip tânăr, bogat și cu suflet mare. Aparent aceasta este meseria care atrage un real și modern Făt-Frumos, dar las ironia la o parte și o dau în comedie. Pentru că niciodată nu am fost mare fan al filmului (dincolo de povestea slăbuță chiar și pentru anii ‘90, are niște breșe logice grave) și pentru că mă enervează de mor zâmbetul generos al Juliei Roberts, am ajuns să-mi închipui cum ar arăta povestea de dragoste a celor doi după mulți ani de căsătorie. Deloc bine, vă zic:

1. Sătulă să audă la fiecare ceartă că a fost culeasă de pe stradă, tipa i-a replicat într-ul final glorios soțului: trebuia să-mi dau seama că ești un ciudat! Ce om frumos, bogat și tânăr agață prostituate la colțul străzii?!?

2. De câte ori aude piesa “Must have been love” a celor de la Roxette, tipul își smulge părul din cap. Așa a ajuns chel precoce, deci nu-i rămâne decât să  se zgârie pe țeasta lucioasă. Uneori o face și ea, când o scoate din minți cu sforăitul!

3. Pretty woman nu mai e chiar așa de pretty. Cele trei sarcini i-au adus șolduri mai proeminente, burta mai pufoasă și păr adesea lipit de cap.

4. Nici frumușelul nu mai e chiar așa de frumușel. Chelia de la punctul doi este asortată unei burtici care cu greu mai încape în pantaloni, în plus a început să prezinte o enervantă și inestetică pilozitate în urechi.

5. Banii nu aduc fericirea. Dar lipsa lor e și mai nasoală. Din cauza ideilor noi și mult prea creștine pentru un om de afaceri, cheliuță a falimentat și și-a găsit un job ca broker de asigurări. Ea vinde oale Zepter. Periodic cei doi înstrăinează din bunurile achiziționate în vremurile abundenței pentru a supraviețui.

6. Având copiii la o școală publică, cuplul este adesea chemat la raport din cauza conflictelor în care aceștia se implică. Aparent celebritatea urmată de faliment a părinților nu-i propice socializării urmașilor.

7. Tipul mai merge când și când cu mașina lui veche să agațe prostituate, provocând amuzamentul lucrătoarelor în domeniu, urmat de refuzuri categorice.

8. Tipa își mai pune uneori cizmele lungi de mușama, al căror fermoar s-a rupt de mult în încercarea de a le mai închide.

9. După cinci tentative eșuate de divorț au decis să trăiască mizerabil până când moartea îi va despărți.

10. Ambii trăiesc cu speranța unei continuări a filmului care să le readucă celebritatea, dar cumva producătorii sunt răi și nu cred în potențialul lor de a mai fi atractivi.

Și-am încălecat pe o șa și am continuat povestea de iubire modernă chiar așa!