Pregătiri

Din motive diverse am lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru masa festivă de mâine. E drept că anul acesta suntem puțini oșteni la furculițe, deci nu-i mare efortul, dar tot m-am panicat puțin din cauza presiunii timpului.

Ca să fac situația mai relaxată, că nu iese nimic când e cu panică, am luat la rând activitățile care m-ar putea aduce în stare mentală optimă:

Să fac duș și să gătesc nu pot pentru că nu am încă aragaz în baie.

Să mă plimb și să gătesc nici atât, este periculos să folosești cuțitele în timpul mersului.

Să citesc și să gătesc nu este indicat, ultima dată când am făcut asta am reușit să transform trei tăvi de crutoane în cărbuni.

A mai rămas așadar muzica, se știe că este o terapie excelentă a stresului.

Am ales două playlist-uri potrivite: Top Tracks Francesco Gabbani și Pink.

Ce zic eu potrivite, au fost perfecte! Când am reușit să-mi înving dubiile privitoare la niște părți componente ale unei rețete italianul mi-a cântat un Amen de m-am luminat toată, iar când mi s-a părut că am scăpat prea multă sare în tradiționala ciorbă, m-a încurajat Pink spunându-mi că sunt, citez: “Fucking perfect” (scuzată să-mi fie engleza ușor licențioasă, dar așa zice artista).

Am scos-o așadar la capăt și de data asta. Vă fac cuvenitele urări de bine cu ocazia sărbătorilor ce vin. Iar dacă n-ați făcut tema la timp, merge și în scurta vacanță ce a început.

(Poza este luată de pe Pixabay.com, eu încă lucrez la procesul tehnologic de colorare.)