Poveste fară sfârșit

Vin iar alegerile, motiv perpetuu să aflăm că:

– cei care au fost până acum n-au făcut nimic. Sau au făcut prost. Și au furat. Au stricat. Au fost ticăloși.

– cei care vor veni vor fi din categoria “Dumnezeu pe Pământ”. Vor găsi numai soluții inovatoare și aproape gratis la toate problemele românilor, vor transforma Dunărea și Prutul în granițe de lapte cu miere, vor stârpi foametea, bolile incurabile și toate păcatele omenești din Grădina Maicii Domnului.

– există tot soiul de secrete de alcov ale participanților, unele hilare, altele grețoase. Ies astfel la iveală o sumedenie de schelete reale sau închipuite de prin dulapurile oamenilor politici.

– românii sunt cea mai specială, dotată, genială nație din Galaxie. Numa’ că nu ne lasă netrebnicii din Europa să ne desfășurăm, dar au unii ac și de acest cojoc!

– totodată românii sunt foarte bogați. Sau săraci. În funcție de apartenența la puterea actuală sau la opoziție a celor care pun aceste etichete.

– avem mulți specialiști în Photoshop sau stăm bine pe medicină estetică, deoarece toți boșorogii decrepiți și toate doamnele trecute bine de prima tinerețe ne zâmbesc tineri de pe puzderia de panouri publicitare.

– avem puțini specialiști în marketing politic, altfel nu eram întâmpinați de tot soiul de mesaje hilare asociate imaginilor uriașe de mai sus.

Concluzionând:

– se fură mult. Întotdeauna ceilalți o fac!

– se minte mult. Alții, nu noi!

– se face puțin. Votați-i, deci, pe candidații noștri!

Iar se vor încinge spiritele nației, de nu se mai înțelege frate cu frate. Iar ne bălăcărim intens online din cauza preferințelor politice.

Și iar ne calmăm la final când noi rămânem cu suduiala, iar ei cu puterea, banii și viitorul nostru în gheara lor frumos photoshopată.