Orfelinatul de idei și banca de promisiuni

În anul de grație 2017 avem câte o aplicație pe telefon pentru orice: plăți, numărat calorii, gestionat bugete personale, urmărit activitatea sportivă sau forma fizică.

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi lipsesc totuși două astfel de ajutoare:

1. Banca de promisiuni

Ca orice om promit destul de multe, uneori știind că degeaba, alteori sperând că nu. Mă gândesc că dacă aș avea la îndemână o lista frumoasă cu promisiunea făcută, timp alocat, persoana beneficiară, eventual și “victimele” colaterale, rata de succes ar fi mai mare.

Și mai frumos ar fi să putem vedea promisiunile altora, măcar în ceea ce ne privește. Astfel, cei mai sensibiloși (ca mine) ar scăpa garantat de sentimente culpabile.

2. Orfelinatul de idei

Nu știu dacă este norocul meu sau o realitate globală, dar sunt înconjurată de o efervescență creativă. Zboară în jurul meu o multitudine de idei, unele crețe, altele foarte generoase ca aplicabilitate. Totuși o mică parte a lor ajunge să se materializeze.

Ar fi grozav dacă măcar câteva dintre cele imaginate sau pe cale de a fi create ar putea fi adoptate de alții.

Și mai interesant ar fi să vedem întreg ciclul de viață al ideilor care circulă: unde se nasc, cine le adoptă, în ce se transformă și când mor. Plus contribuția fiecărui membru al comunității la creșterea sau uciderea în fașă a ideilor. Cel mai probabil o astfel de aplicație va ridica nivelul de ură din online la cote maxime, dar după cel mai înalt punct nu poate urma decât descreștere.

Da, știu, la ceva pragmatic și ușor de monetizat nu m-ar duce capul…

Oricum dacă există deja astfel de aplicații, tare aș vrea să le cunosc! Și dacă nu, iar cineva le va face, vreau cont premium!