Nu e nimic regal în a-ți întinde izmenele pe culme

Înțeleg că cei doi autoexpulzați ai casei regale engleze, Harry și Megan, au purces la a face un documentar despre viața lor grea, dar aspră, de la curtea pe care au părăsi-o nesiliți de nimeni. Și, după cum era de așteptat, are un uriaș succes.

Asta după ce au mai avut o serie explozivă de relatări într-un interviu televizat. Iar prințul american și-a lansat deja o autobiografie care, de asemenea, conține detalii despre asuprirea omului de către nobil.

Practic, într-o lume saturată de pipițe de toate genurile și religiile, avem acum o tipologie nouă de Kardashian, de data asta un pic mai stilată, care nu pune pe tavă chiar fiecare întâlnire avută la drum de seară prin așternuturi satinate, dar generează același tip de conflicte inter-familiale devorate mereu de public.

Să-ți monetizezi dramele, supărările, conflictele, a devenit noua fiță. Oamenii sunt avizi de problemele altora, tocmai pentru a le uita pe ale lor și acesta poate fi un business bănos.

Dar a arunca cu rahat pe ventilator, în ideea că se vor murdări doar alții, rămâne un gest riscant. Este profitabil pe termen scurt, dar pe termen lung se poate dovedi perdant.

Oamenii consumă intensiv mizerii, dar nu îi respectă niciodată pe cei care le produc. Oricât încearcă divele kardashiene să arate lumii imaginea antreprenoarelor de succes, sunt privite tot ca nevertebrate cu enorm de mulți bani. Veți spune că nu contează, au oricum tot ceea ce își doresc și chiar mai mult. Dar pentru fiecare dintre noi este important să fim respectați, apreciați, iubiți. Și banii nu aduc neapărat cu sine toate aceste dorințe împlinite.

În plus, dacă vă uitați la cei care fac show din viața lor, cam toți sunt în imposibilitatea de a pune lucrurile împreună. Au la activ numeroase relații dezastruoase, sunt mereu la limita dezechilibrului mintal, trebuie să gestioneze o cantitate uriașă de mizerii care le se impută, multe inventate.

Poate fi un mod de viață pentru cei care nu au alte opțiuni. Dar când ești o persoană educată, cu pedigree, cu o experiență profesională și o rețea socială care pot deschide multiple uși, nu văd de ce ai alege această cale.

Rufele se spală întotdeauna în familie. Și asta pentru că doar acolo poți vindeca relațiile, poți găsi rezolvări. A aduce toată mizeria în public nu o curăță, ci o multiplică exponențial.

Văd că mulți îl consideră pe Harry un spărgător al unui ciclu de familie toxic. Și cu siguranță că cei doi americani vor schimba multe în familia regală prin dezvăluirile lor. Dar nu se vor bucura autentic de eventualele rezultate ale acestui război public. Și nici copiii lor.

Nu e nimic regal în a-ți povesti dramele astfel. În a ști că ceea ce reproșezi presei și lumii se va întoarce împotriva alor tăi. Nu e nimic nobil în a da vina doar pe alții atunci când vine vorba despre diferențe culturale.

Și nu e nimic salvator în a poza în victimă.