Nedumeriri femeiești

Pentru mine cea mai grea parte din a fi femeie pare cea cu aranjatul. Am fost suficient de “chinuită” în copilărie încât să mă obișnuiesc cu rutine femeiești specifice: musai rochiță când mergem în vizită, pieptănat și păr strâns excesiv, astfel încât să nu intre în ochi nici dacă sunt atacată de o armată de mâțe nebune, asortat fundițele cu rochița și întotdeauna de pus șosete potrivite la pantofi. M-am obișnuit așadar cu indicii de gen, dar, deși le port ocazional, evit cât pot oja, tocurile, bijuteriile. Și m-aș tunde băiețește chiar mâine.

De aceea nu înțeleg de unde dorința acerbă a bărbaților să-și complice viața cu chestii femeiești. De exemplu:

Manichiura. Chiar nu pricep de ce ai pierde timp și energie să ai unghii pilite corespunzător și lăcuite regulamentar? Înțeleg în cazul profesiilor artistice, în care mâinile sunt protejate intens. Dar îmi și închipui un domn oarecare, proaspăt ieșit de la salon, care îi spune soției: “Să duci tu sacoșele astea în casă, că mie mi se ciobește lacul de pe unghii!”

Pensatul și epilatul. Nene, sunt cele mai nesuferito-dureroase chestii în viața asta! Și vă spune cineva care a născut. De două ori. Atât timp cât societatea vă acceptă urși, de ce nu lăsați părul la locul lui? N-am să intru în detalii neplăcute, dar chiar sunt activități care generează complicații cosmetice ulterioare. Presupun că nici părul ăla nu-i ușor de purtat, dar între două rele eu aș alege soluția naturală.

Chestiile vestimentare incomode. Mă refer în special la blugii aceia excesivi de strâmți. Știu că budigăii cu craci înguști arată mai bine pe corp, dar excesul dăunează grav aspectului. În plus femeile, în garderoba cărora au apărut inițial, nu au acele detalii anatomice care pot fi strivite accidental de strânsoarea extremă.

Cu siguranță fiecare persoană are dreptul de a alege ce poartă sau cum își îngrijește corpul. În plus a crea nevoi mai multe și independente de gen, este foarte profitabil. Crește consumul, economia, se generează noi locuri de muncă. Se inovează, apar produse noi și mai bune.

Dar dincolo de raționamentele acestea, mintea mea de femeie comodă tot nu pricepe de ce să pierzi timp, bani și energie pentru activități sau produse incomode sau neplăcute, care pot fi cu ușurință evitate. Îmi explică cineva?

Sursă foto: http://www.viptim.ro/style/1516-si-barbatii-se-penseaza-insa-nu-oricum-7-reguli-de-aur-pentru-sprancene-perfecte