Must have în bagaje

Copilul mic mi-a intuit algoritmul de a debarasa de prin casă: ce nu folosim în interval de un trei, șase sau 12 luni este reciclat, donat sau aruncat.

Așa că la sortatul jucăriilor pentru bagajele de vacanță a pus și două din frageda lui bebelușie, cărora le tot găsește utilitatea atunci când simte că li se apropie sorocul: zornăitoarea magică primită la botez de la nași și un elefănțel senzorial a cărui soartă îmi este necunoscută acum.

Nu a lăsat loc de negocieri. Le vrea cu el și gata.

Eu, care știu volumul bagajelor, încerc să scap de balast. Nu-i chip.

– Cezar, dar ce faci cu ele?

– Păi, uite: la elefănțelul ăsta frumos doar mă uit. E atât de drăguț că e suficient să îl privesc. Iar cu zornăitoarea te chem dacă am nevoie de ceva!

Utile, ce să mai zic. Un elefănțel numa’ bun de mindfulness și un instrument de comunicare portocaliu, cu sunet cam spart.

Dar stați, asta nu e tot! În bagaje și-au făcut loc după cum urmează: douăzeci de mașinuțe, un autobuz care supraviețuiește miraculos de prin 2006, rame de ochelari decorate în spiritul Crăciunului, un flamingo de pluș, două reviste cu activități și un caiet (Doamne ajută!), penar, coardă, mănușile de portar, un ochean cu trepied, cărți de joc, minion dubios, pistol mic Nerf, gloanțe de spumă, un dinozaur, un delfin-pistol cu apă și câteva skateboarduri miniaturale.

Totuși, supremul este reprezentat de ochelarii Untold care luminau inițial, dar au rămas fără energie. O fi văzut copilul că se poartă chestiile extravagante de pus la ochi, de a luat cu el două, să fie!

Cam așa se prezintă situația finală: o valijoară plină de diverse la care se adaugă două mingi și jucăriile de plajă. Dar sunt pozitivă: dacă-mi uit iar pijamalele, ochelarii ăia mă vor ajuta să arăt cu adevărat cool în budigăii împrumutați de la băieți!

Carevasăzică ne pregătim și noi de vacanță, unii mai precoce ca alții. Sperăm la una liniștită și relaxantă, pentru că fiecare dintre noi a avut porția sa generoasă de stres până acum.

Mai vorbim pe parcurs.