Misterul de pe Strada Ghioceilor

Acum două seri, povestea pentru adormit copilul mic a avut ca subiect impus: Omul care mergea pe stradă. Așa subiect ofertant, așa text 🙂

Carevasăzică a fost odată o întâmplare cam ciudată. Pe Strada Ghioceilor, într-o localitate tare îndepărtată trecea în fiecare zi, la aceeași oră un domn serios și elegant ce purta pălărie, baston și servietă. Era înalt, slab și silueta lui străbătea diminețile indiferent de vremea de afară.

Toți localnicii se întrebau ce este cu el. Oare merge la serviciu? Poate la școala din apropiere? Sau la spital? Părea că vine de niciunde și se îndreaptă spre nicăieri. Și asta întotdeauna.

Într-o zi, un puști care o pornea spre grădiniță, emoționat de întâlnirea neprevăzută, a scăpat din greșeală rucsacul lângă domn. Acesta l-a ajutat politicos să-l ridice și l-a întrebat:

– Mergi spre grădiniță?

– Da, a răspuns puștiul puțin fâstâcit. Dumneavoastră spre serviciu?

Dar domnul nu a răspuns nimic și a plecat mai departe.

Într-o altă zi, o bunică ce venea de la piață a scăpat de emoție plasa cu mere chiar lângă misteriosul personaj. Acesta i-a strâns fructele și i le-a întins întrebând-o:

– Veniți de la piață?

– Da, a răspuns băbuța. Dumneavoastră de acasă?

Dar domnul a tăcut și o pornit-o la drum, legănându-și cunoscuta servietă.

Zilele treceau și odată cu ele și pașii celui de pe strada Ghioceilor. Dar într-o bună zi domnul nostru pur și simplu nu a mai apărut, mărind astfel misterul din jurul său.

Nu am încălecat de data asta pe o șa, asta fiind povestea mea.