Melinda – Bill = divorț

Eram dusă în vacanță când știrea mondenă a anului a lovit Planeta. Și recunosc că deși inițial vestea m-a surprins, ulterior am realizat că relația dintre cei doi era de multă vreme strict piaristică, adecvată scopurilor umanitare și de business pe care cei doi le desfășurau.

Ce a atras atenția din comunicatul care a anunțat oficial ruptura?

– În primul rând, deși toate ziarele s-au bătut să anunțe că Bill Gates divorțează, Melinda a fost cea care a luat această decizie și care a anunțat-o pe Twitter și Facebook;

– Apoi cel mai mic copil al cuplului a împlinit deja vârsta de 18 ani, ceea ce elimină complet complicațiile psihologice și legale date de custodie;

– Deși nu a existat un contract prenupțial, cei doi aveau deja un aranjament financiar (și nu numai, probabil) înainte de a-și anunța despărțirea, se speculează că acesta datează din 2019, când Bill Gates a avut o întâlnire cu controversatul Jeffrey Epstein, anchetat pentru pedofilie;

– În ciuda faptului că Melinda deține(a) un profil profesional generos și tot suportul logistic să-și continue cariera, a preferat să fie un timp îndelungat mamă și imagine a campaniilor umanitare promovate de cuplu. Totuși nu solicită suport financiar și are de mult proiecte desfășurate sub umbrela propriei fundații;

– Excentricitățile omului de afaceri, care au fost subiectul destul de discret al unor pagini de ziar, încep să devină tot mai evidente: vacanțe cu fosta iubită, “fugărit” angajate prin birouri, legături cu personaje dubioase. Presa din România este prea adormită, dar umbla vorba că și vizita acestuia pe planurile noastre a avut o picanterie de natură sexuală;

– Pe de altă parte Bill Gates s-a plâns prietenilor de lipsa de iubire din cuplu. Oamenii mari cu trei copii acasă, care folosesc cuvinte adolescentine pentru a defini nefuncționalitatea unor relații mature, demonstrează că artistul a avut dreptate: unde dragoste nu e, nimic nu e!

– Nu în ultimul rând, cei doi au anunțat că vor continua activitatea fundației pe care o au împreună, iar noi știm că marmota învelește ciocolata în staniol.

Practic spre deosebire de șeful Amazon a cărui căsătorie s-a destrămat din cauza unei aventuri extraconjugale, cea despre care vorbim acum pare consumată de mult și trăită oricum sub auspicii deloc de invidiat.

Toată lumea se uită acum la picanteriile situației și la detaliile financiare. Totuși divorțurile bogaților ne arată că indiferent de cât de mare le este casa, uneori nu-i mai cuprinde. Că dependențele, cea de putere fiind cea mai parșivă, abuzurile, absurditățile sau pur și simplu depărtarea mentală dintre parteneri sunt greu de dus indiferent de contul din bancă. Și că celebra sintagmă “a sta în căsnicie pentru copil” nu este una al cărei deziderat să fie împăcarea. Ci se referă la protejarea acestuia până ce va fi suficient de mare încât să poată gestiona singur, psihologic, legal și moral, împărțirea familiei.

Pentru că cea mai grea parte a divorțului nu este să-ți împarți bulendrele. Ci să dezmembrezi imaginea siguranței din inima copiilor. Sau, și mai grav, să știi că legea te obligă să-ți lași copilul cu partenerul/partenera potențial abuziv/ abuzivă. Să te gândești că poate merge în vizită cu tăticul la prietenul lui pedofil sau că ar putea fi spectator la cine știe ce dubioșenii. Sau să porți un război continuu, bifând weekenduri cu calendarul în mână.

Divorțurile sunt la fel de triste ca morțile. Nu cunosc pe nimeni să nu fi ieșit șifonat, cu sufletul și mintea franjuri dintr-o astfel de experiență. Dar când drumul de la “până când moartea ne va despărți”, o ia pe la “mai stau cu tine până ce face copilul 18 ani, deși mă înșeli cu secretara, directoarea de marketing, bona copiilor și poate și o capră”, devine agonizant.

Iar când o lume întreagă este cu ochii și gura pe tine, portofelul tău și, mai ales, copiii tăi, pare și mai greu de dus.

Dar există viață după orice încercare. Și binele învinge. Sau, mă rog, în cazurile acestea, cine are avocați mai șmecheri!

Sursă foto: Pinterest