M-am îndrăgostit de un vampir

Recunosc că aș trolla puțin pe tema îndrăgostirii, dar mai bine zic de la început că textul de azi nu este despre ceea ce pare a fi.

Am promis la sfârșitul lui 2021 că voi scrie despre procedurile estetice prin care am trecut, în premieră. N-am apucat să mă țin de cuvânt, dar niciodată nu e prea târziu.

Așadar, în anul ce tocmai s-a încheiat am început să vizitez regulat un cabinet de medicină estetică. Încercam de minim cinci ani să-mi fac timp și curaj, le-am găsit într-o zi în care eram atât de supărată, încât aș fi dat orice să-mi îndrept fruntea prinsă într-o încrâncenare aproape cronică.

Știu că este o întreagă dezbatere pe tema procedurilor de înfrumusețare. În ceea ce mă privește principala mea teamă a fost aceea de a nu mai semăna cu mine. Nu mă consider o femeie frumoasă, dar văzând cum au îmbătrânit unele dintre persoanele publice, mi se pare că urâțenia naturală este mai plăcută ochiului decât frumusețea artificială.

Am ales așadar un medic (este o doamnă) pe care o cunoșteam personal. De la ședințele cu părinții de la liceul copilului mare. Și care are aceeași opinie ca mine: less is more.

Care-i treaba cu vampirul?

Toată viața am avut cearcăne, iar de când sunt mamă acestea au devenit imposibil de mascat. Declar sincer că am mers la cabinet convinsă că se vor rezolva rapid cu ajutorul fillerelor cu acid hialuronic. Evident că n-a mers așa. Am deja ochii umflați de la mama natură, am fost de acord că nu-i o idee bună să-i mai bulbucăm puțin.

Așa că recomandarea a fost să fac Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) sau „Plasma bogată în trombocite”. Cunoscută și sub numele de „terapia vampir” este o procedură cosmetică pentru revitalizarea țesuturilor, care constă în recoltarea propriului sânge și reinjectarea acestuia dupa ce este procesat.

Carevasăzică timeline-ul e cam așa: se recoltează sânge. Se pune la un aparat care-l centrifughează. Plasma rezultată se injectează în zona ochilor cu o seringă sau o canulă.

Sună sadic și dureros? Păi este! 😀 Dar și suportabil. În plus prima dată este mai greu, apoi găsești rapid motivația când te privești în oglindă.

Are efecte imediate? Nu. Ba chiar în primele două zile sunt șanse mari să arăți ca Rocky Balboa după ce o încasează temeinic. Abia după 2-3 săptămâni se văd rezultatele, care merită tot supliciul.

De ce am continuat să mă întâlnesc cu vampirul (deja de patru ori până acum)? Pentru că, așa cum spuneam mai sus m-am îndrăgostit de el. Cearcănele sunt vizibil depigmentate, în jurul ochilor textura pielii se îmbunătățește, devine mai luminoasă.

Concluzionând: este adevărat ce spun divele adevărate și testimonialele de pe paginile cabinetelor de medicină estetică. Procedura este nesuferită, dar funcțională. Exact ca un vampir: te mușcă, dar apoi urăști usturoiul și trăiești veșnic!

În caz că vă întrebați, acesta nu este un text plătit. Botoxul este și el viață, nu înseamnă neapărat frunte moartă și ochi căzuți. Există soluții estetice minim invazive pentru orice. Am aflat toate pe pielea mea aici.