Listă de vacanță

Mi-au văzut ochii zilele trecute lista cu bagajul unei vedete care pleacă în vacanță. Persoana în cauză are un copil mic, așa că 89% dintre cuvintele de acolo erau diminutive: hăinuțe, prosopel, șepcuță, batistuță.

M-am gândit să fac și eu o listă, știind că pentru cei 10 cititori ai mei sunt o vedetă mai ceva ca Celine Dion în Franța de când și-a tras iubit tinerel. Iată așadar listuța mea:

Cremuță de sorel. Nene, e groasă cu UVA-ul și UVB-ul zilele astea! De data asta mergem la hotel cu apă caldă și becuri (*) așa că nu ies din cameră fără un strătuț serios de poleială minerală.

Multicică indulgență. În ciuda faptului că vacanțele sunt oază de relaxare, cumva se întâmplă ca din cauza schimbărilor geografice, climaterice și orare, lucrurile să se mai precipite. Să avem înțelegere, așadar!

Plănuțuri de rezervă. N-a fost vacanță să nu uit periuțe de dinți, pijămăluțe, medicamentuțe sau altele esențiale. Important este să găsim rapid soluții B, C, D, …W.

Chefuleț de distracție. Oricât de șmecher ar fi hotelul, de minunată mâncarea și primitoare marea, dacă nu-i cu dispoziție bună, nu ies bine pozele de vacanță. (**)

Cărticică. Mersul la plajă înseamnă niște timpi morți, greu de umplut în lipsă de reviste lucioase și cărți. Cum revistele lucioase ale altora sunt plictisitoare, îmi rămân cărțile. Sper că nu în bibliotecă!

Să vina deci vacanța, că lista e gata!

(*) Am făcut o ieșire de o zi la litoralul românesc, pe care am petrecut-o lângă un baldachin de la Venus. La întoarcere cel mic a povestit tuturor cum am mers în vacanță și am stat într-o cameră fără apă caldă și curent electric.

(**) E dovedit empiric că dacă vacanța este grozavă, ies și pozele bine, iar dacă este catastrofală, amintirile pixelate vor fi pe măsură.