Kit de mamă pentru începerea noului an școlar

Mă așteaptă vremuri grele și, ca o persoană prevăzătoare ce sunt, mi-am pregătit un adevărat arsenal de supraviețuire. Vi-l dezvălui mai jos poate vă inspiră și trimiteți înapoi gânduri bune, am mare nevoie de vibrații pozitive, cum ar zice specialiștii în horoscop.

Așadar kit-ul meu pentru noul an școlar cuprinde:

Multă gheață. Poate părea o alegere surprinzătoare, dar trezitul la ore inumane îmi creează o predispoziție pentru accidente. Gheața este bună la cucuie, vânătăi, dureri diverse. În plus, potențează gustul unor băuturi alcoolice, iar asta poate fi, în unele momente, o chestiune salvatoare de viață. A mea și a altora!

Ceai de sunătoare, melissa, mușețel. Calmează nervii încercați. Am promisiuni pentru ceva de sinteză, mai serios, dar deși mi-ar prinde tare bine niște zile de pușcărie (odihnă și mâncare gratis sună a Rai pentru mame), mă opresc aici cu dezvăluirile.

Încă o pereche de pantofi sport. Nu știu cum e la alții, dar la noi e de alergat și nu vreau să mă împiedic în tocuri.

O doză mare și bine ascunsă de ciocolată. Naiba știe dacă promisiunile alea se vor materializa, iar un plan de rezervă este întotdeauna de bun augur.

Am purces la a scoate de la naftalină poșeta atotcuprinzătoare, asortabilă la orice outfit și prognoză meteo. Dimineața abia apuc să potrivesc încălțămintea în așa fel încât să port perechea completă, e greu de crezut că mai apuc să gândesc și alte detalii vestimentare. Iar în poșeta aia încape și un porc de Crăciun, parol!

Un sac, preferabil impermeabil, pe care să-l port în zilele ploiase în care mă voi lupta să scot copilul mic din mașină în fața școlii.

Un top de caiete studențești cu foaie velină pe care să-l port în poșeta de mai sus pentru momentele în care mă prind că cel mare merge iar la liceu doar cu portofelul într-un buzunar și telefonul în altul.

Un fond de ten cu trei nuanțe mai închis decât pielea mea, ca să nu mai aud dimineața nici că am anemie, nici că nu m-a mai văzut soarele de la nașterea lui Decebal, nici că par extrem de palidă, deci ar trebui să mă odihnesc mai mult. Trezitul la ore inumane mă lovește cu o paloare cadaverică, ce poate pune în pericol inima persoanei care dă ochii cu mine la ore matinale.

Acestea fiind zise îmi urez mie putere multă să o iau de la capăt, iar vouă, celor deja căliți, să fie tot cu baftă!