Kefalonia – nimfe, plăcintă și drumuri lungi

Tocmai ce ne-am întors din ultima ieșire a acestei veri. Bagajele sunt în mijlocul terasei, frigiderul e gol, cheful de muncă lipsește. Se numește depresie post-vacanță și este foarte justificată ținând cont de ceea ce se arată în viitorul apropiat.

Kefalonia este o insulă mare, frumoasă, muntoasă, așadar cu drumuri dureros de lungi și pline de curbe. Am stat la o vilă foarte cochetă și comodă situată în apropiere de portul Sami. Piscina și cele două terase au fost punctele de atracție. Și bucătăria complet utilată a ajutat mult, mai ales că unul dintre noi a avut nevoie de acea dietă bazată pe orez fiert.

Ne-am plimbat, așa cum facem de obicei, la plajele din apropiere. Și depărtare. Nu am bifat prea multe atracții din catalogul turistic. V-am mai spus că drumurile sunt lungi?

Ce mi-a plăcut?

Plăcinta kefanoniană cu carne și orez. Moartea ficatului și a siluetei, am încercat-o pe la toate tavernele pe care le-am frecventat.

Lacul și peștera Melissani. Este adevărat că mai mult stai la coadă decât în barcă pentru experiența de vizitare, dar a meritat. Povestea cu nimfele care ar fi pe acolo (susținută de mici statui cu chestii erecte), plimbarea în sine, atitudinea barcagiului au făcut toți banii.

Piscina vilei la care am stat. Eu nu sunt mare fan bălăcit prin ligheane, dar fiind doar a noastră am profitat și eu din plin. Cam așa:

Localitatea Asos, foarte colorată și cu un aer italienesc, justificat cumva de istoria sa.

Peisajele, oamenii, plajele. Chiar e frumos și liniștit pe acolo.

Ce nu mi-a plăcut?

Nu știu dacă vă așteptați: drumurile. Kefalonia este practic inacesibilă dacă nu ai o mașină cu care să o explorezi. Nu am văzut autobuze ca în Skiathos, doar autocare, adică transport asigurat de agenții.

Mergând mai departe, nici transportul cu avionul nu mai este chiar comod. Întârzieri, aglomerație, impredictibilitate, deci stres, iar noi am călătorit light, fără grija bagajelor.

Ce am învățat?

Managera vilelor la care am stat ne-a spus leacul perfect pentru diaree, cuvântul cheie pentru noi al acestei veri, folosit în Kefalonia: un shot de cafea în care se toarnă zeama de la o jumătate de lămâie. Nu garantez că mai prezentați stomac după ce beți așa ceva, dar mă gândesc că aveți un coleg mai nesuferit sau o soacră mai țâfnoasă și le puteți propune leacul minune!

Mulțumiri organizatorilor și companionilor. Mulțumiri și pentru ajutorul primit acasă. La întoarcere am găsit grădina Zoo așa de relaxată, încă puțin și ne întrebau animalele din dotare ce căutăm pe acasă.

Acum mă scuzați mă duc să plâng puțin. Noroc că știu unde facem Revelionul! 😀