Karma

Merg în graba la un supermarket să cumpăr diverse. Ca să nu vă pun pe gânduri am început a o mie una cură de slăbire şi trebuie totuşi să mănânc ceva ce-mi place, iar azi poftesc la nişte ardei iuţi umpluţi cu ceva ce pare a fi brânză. De la Auchan.

Evident că în cele 10 minute destinate cumparăturilor am mai înşfăcat diverse de pe rafturi. Ajung la casă, pun produsele pe bandă, iar în spatele meu apare un bunic cam de-un leat cu tata care face şi el acelaşi lucru. Scot portofelul şi constat că sacoşa mea intens refolosibilă lipseşte din poşetă.

Mă întorc spre domnul în vârstă şi-l rog să-mi dea o sacoşă de plastic din spatele său. Omul, de o amabilitate contondentă, se întoarce,  scuipă vârtos pe degete, apucă o sacoşă din teanc şi mi-o oferă galant (conform standardelor din pușcării). Am avut un moment de panică, dar mi-a fost frică să protestez. Oricum îmi pare rău că nu ne-a filmat cineva: reacţia mea și a casierei la manipularea infamei pungi de plastic a fost de Cascadorii Râsului.

Am păstrat cu sfinţenie corpul delict. Mi se pare o răzbunare nevinovată să-i ofer cui mă sâcâie cronic nişte pătrunjel din zona grădinii în care intră adesea Dor şi îşi marchează teritoriul, ambalat în pungă cu ADN de moş (*) matusalemic din Auchan.

Pentru că tot am pomenit ceva despre actuala cură de slăbire, merge bine. Mănânc mierte fierte, răbdari prăjite, avocado şi iaurt.

Între timp în faţa ochilor îmi apar doar oameni mâncând îngheţată (shaorma văd că nu mai e mainstream), comparaţii cu bezele şi derivate delicioase ale acestora, reclame la ciocolată, anunţuri de vânzări prăjituri, ba chiar un newsletter cu torturi. Vorba aia cu Universul care conspiră şi te ajută să-ţi îndeplineşti dorinţele e pe dos. Nene, Universul râde în hohote de noi şi de obiectivele noastre! Inclusiv de cele 5 kilograme în plus ale mele zicându-mi: “Duduie, slabă şi nefericită nu-i o alegere demnă de tine! Ia de aici ceva dulce și nu mai fi așa de arțăgoasă!”

Râdem, glumim, dar or veni şi vremurile alea bune…

 

(*) Bătrânii nesuferiți, nepoliticoși, ciufuți sau agresivi devin automat moși sau babe.