Jurnal de divă

N-am să vă mint, la ora la care scriu sunt îmbrăcată în niște pijamale dubioase și rezonez maxim cu meme-ul de mai sus. Dar să știți că este o excepție, zilele acestea am grijă de mine excesiv și port o colecție capsulă despre care am să vă povestesc în cele ce urmează.

Cum se îngrijește așadar diva pe vremuri de carantină?

Ca și până acum, jur! Unghiile întotdeauna tăiate scurt, fără machiaj sau cu unul minimal care să ascundă paloarea dată de crema cu SPF, cu rădăcinile părului nevopsite, că nici înainte de carantină nu aveam timp de răsfățuri și cu suficiente vânătăi pe picioare, pentru că, nu-i așa, doar colțul suprem e fatal, restul sunt doar de distracție și Lioton Gel.

Modificări apar totuşi în zona mâinilor, care se prezintă extrem aspre și cu ceva dermatită, semn al spălatului și dezinfectatului excesiv și în păr, unde tronează veșnic o agrafă care datează de cel puțin 15 ani, cu o floare roșie și deșirată. Nu doar că mă face să tresar de câte ori mă privesc în oglindă, dar ține cel mai temeinic bretonul crescut prea generos, deci și mâinile departe de față. Vă mai spun o dată, că poate nu v-ați prins: am dezinfectant din ăla bun, care omoară tot ce prinde, inclusiv pielea pe care este aplicat și accesorii vintage, baby! Lux și opulență.

Despre haine, mă știți: nimic nu poate fi banal în garderoba mea. Mi-am ales așadar un stil minimalist format din trei perechi de pantaloni, unul mai urât ca altul, dar și foarte diferiți în sluțenia lor, la care asortez trei hanorace rămase mici copilului mare. Pentru lucrul în curte există pantalonii cargo beige, în care pot ține telefonul, șervețelele pentru nas (*), pietrele și bețele din colecția copilului mic, patentul, șurubelnița și legumele pe care le aduc din debaraua exterioară în bucătărie. Pentru indoor, am niște minunați pantaloni Nike, care ar trebui să mă îndemne la făcut genoflexiuni și abdomene, dar cred că au fost luați la reducere și nu funcționează la motivație. Iar pentru rarele dăți când am fost la supermarket (voi ține minte cât trăiesc aceste minunate zile: 14 și 24 martie), o pereche de colanți din piele ecologică, pe care pot fâsâi fără probleme dezinfectant. Ăștia nu fac dermatită.

Tot la accesorii aș puncta purtatul excesiv al șosetelor din colecția de Crăciun. N-am apucat să iau cu iepuraș sau ouă și sunt singurele care nu-mi sugrumă circulația în zona gleznelor. Sperăm să vedem cât mai repede un vaccin pentru virusul ăsta dement, dar uităm că în atâta amar de vreme omenirea n-a fost capabilă să creeze niște amărâte de șosete comode!

Uneori dau cu gloss. Am făcut însă economie la parfum, nu doar că dezinfectanții miros mai abitir și puternic ca orice produs de nișă, dar am ales să merg pe chestii mai naturale, bio, precum curry, ceapă prăjită sau leuștean.

Sper că v-am inspirat și influ(i)ențat. Vă pupă diva, mă duc să-mi vopsesc mâinile ouăle!

(*)alergii, nu vă speriați!