Întrebări de meteosensibilă

Vara trecută mi-am luat o pereche de ghete din magazinul meu preferat de pe litoralul altora. Am crezut că sunt de moft, dar s-au dovedit nesperat de călduroase și chiar waterproof. Le-am încălțat prima oară la început de septembrie. E jumătatea lui mai și încă le port cu sârg. Oare am șanse să renunț la ele pâna la viitorul septembrie?

Centrala termică merge cu spor cam tot din ziua în care am pus ghetele noi în picioare. Oare apucăm să vedem anul ăsta factura la gaze cu sume care nu necesită Aspacardin la deschidere?

Prin martie, păcălită de o nesperată și scurtă încălzire a vremii, mi-am comandat sandale noi. Din acelea cu elastice ca în anii ‘90. Oare apuc să le port până se demodează iar?

Din cauza ploilor, curtea noastră arată pe alocuri ca o junglă amazoniană, mă aștept să apară oricând niște anaconda printre ierburile înalte cât mine și mai dese decât meșele lui JLo. Oare are sens să intram cu maceta în ea sau e mai înțelept să lăsăm lucrurile așa cum le aranjează natura?

Tot ploile au determinat un consum mare de Fasconal și Nurofen Forte la noi în casă, punând presiune mai mare pe bugetul încercat de consumul de gaze. Credeți că am ajuns în momentul în care cineva din Big Pharma să fie interesat să mă cumpere? Nu cer mult, cam patru cutii lunar!

Și nu în ultimul rând, vremea de afară ne-a confuzat cireșul și căpșunii, singurele noastre speranțe de înavuțire anul acesta. Știe cineva care-i treaba în afacerile cu melci? La câți avem, am putea recupera din pagube!

Nu, serios, ce-i cu vremea asta și cât mai ține?