Îngrijire: produsele lui 2019

După cum spuneam finalul de an pe blog va fi cel al retrospectivelor personale. Am scris deja despre lecțiile și vacanțele lui 2019. Urmează acum un top al produselor de îngrijire pe care le-am cumpărat/ folosit cel mai mult în această perioadă. Şi poate voi reuşi în curând să fac şi topul celor mai purtate haine/ accesorii.

Pun din nou totul în perspectivă, precizând că am tenul foarte uscat iarna și mixt vara, sensibilos spre atopic, cu ochii extrem de reactivi (foarte multe produse cosmetice mi-i usucă, înroșesc și mă fac să lăcrimez). Matur, de, mă ține de ceva vreme pielea asta, pistruiat, cu toane. Și cu milia, o chestie care îmi provoacă niște puncte albe.

Și mai precizez că folosesc rutine destul de costisitoare ca timp, cu multe straturi (cel puțin trei, de regulă sunt cinci-șapte), pe care le pun de două ori pe zi, după cum e firesc: de la cel mai subțire (toner, esență), până la cel mai gros (crema de hidratare)

Cum am ales hiturile anului în materie de skincare?

Am avut în calcul următorii indicatori: în primul rând frecvența utilizării/ recumpărării, apoi ingredientele folosite, nu neapărat ca potență a lor, ci cât de curate sunt, textura, adică să fie ușor și plăcut de aplicat, prețul (ce-i prea scump, nu merită, ce-i prea ieftin nu are cum să fie bun) și, nu în ultimul rând, disponibilitatea din magazine, pentru că nu-mi place să fac stocuri sau să găsesc cu dificultate un produs.

De asemenea este important să nu aibă alcool (usucă tenul), parfum și parabeni (ambele îmi irită ochii).

Care sunt așadar produsele mele preferate?

1. Serum hidratant Pyulkang Yul:

Sursă foto: Kazumi

Ce face? Păi… hidratează. Îl folosesc după toner/ esență și înainte de crema hidratantă, atât dimineața cât și seara. Este foarte spornic, cei 100 ml ai recipientului îmi ajung între patru și șase luni. Nu are ingrediente de aur, pare simpluț, dar își face treaba și este nepretențios, având o textură ușoară și putând fi combinat cu orice alt produs de skincare.

L-am recumpărat de trei ori până acum. Unde îl găsesc? Farmacia Tei, Bile Negre, Longeviv, Kazumi.

2. Crema de ochi Toleraine Ultra Yeux La Roche Posay:

Ce face? Surprinzător răspuns: hidratează! Și calmează pielea din jurul ochilor, care la mine este foarte sensibilă și reactivă. O folosesc după serum, dimineața și seara. Este și ea foarte spornică (un recipient îmi ajunge între șase și opt luni), ușor de aplicat, nu-mi accentuează milia. Nu face nici minuni, nu există acea cremă, dar are un loc în rutina mea și rămâne surclasând toate celelalte produse încercate (și sunt zeci!). Printre ingredientele sale este starul numit niacinamidă.

Poate fi găsită în orice farmacie care vinde produsele La Roche Posay.

3. Cerave, crema hidratantă pentru față (PM):

Ce face? Știți deja mantra: Hidratează!!! O folosesc seara, după cele multe straturi de tonere, esențe și serumuri. Intră foarte bine în piele (cel puțin a mea o soarbe imediat), are ceramide și niacinamidă, iar recipientul se lasă stors până la ultima picătură. Îmi place și de sora ei, loțiunea hidratantă de corp, pe care eu o pun pe față fără probleme dimineața, înainte de crema cu protecție solară.

Poate fi găsită în farmacii (Tei, Sensiblu) și online.

4. Uleiul uscat cu sclipici Nuxe:

Sursă foto: Nuxe.com

La el nu mă așteptam nici eu, dar în acest an, cât timp am avut pielea la vedere, a sclipocit. Miroase discret, nu rămâne uleios pe piele, hidratează (cum altfel?!?) și are particule discrete, de altfel cred că e o surpriză pentru cei care mă cunosc să afle că am așa ceva în arsenal.

Eu l-am luat via Notino, dar am văzut gama Nuxe și prin farmacii.

Acestea sunt preferatele mele. Au fost și multe rateuri, am totodată în dulap produse pe care le folosesc mai răruț că-i mai drăguț, deși nu cred că aș renunța la ele.

M-aș bucura să le aflu și eu pe ale voastre, așa că dacă aveți plăcerea sau disponibilitatea le puteți lăsa mai jos, în comentarii.