În mintea copiilor

De fiecare dată apropierea Crăciunului mă pune în dificultatea de a explica numărul de zile rămas până la marea despachetare. Perioada în care Moș Crăciun există coincide cu cea în care percepția timpului este destul de confuză, provocarea fiind cu atât mai mare.

Așa că anul acesta mi-am propus și am reușit să iau Calendare de Advent. O veche tradiție germană, prea frumoasă (și utilă) să nu fie preluată și de noi, respectivele calendare conțin câte o mică surpriză pentru fiecare zi de advent, adică perioada de timp rămasă până la Crăciun. Legenda spune că un preot de la un orfelinat era întrebat zilnic de copiii nerăbdători cât mai este până la Crăciun. Văzând curiozitatea lor, preotul a avut ideea să le înșire 24 de lumânări și să le aprindă în fiecare zi câte una. Așa copiii știau sigur când vine Moșul. Genială soluție!

Copiilor mei le-am luat calendare cu mici figurine de ciocolată, iar pentru copilul din mine am căutat unul cu mici jucărioare cosmetice pe care mi-a fost clar că este posibil să nu le folosesc niciodată (sunt prea multe criterii pe care ar trebui să le îndeplinească în acest sens), de aceea am căutat o soluție ieftină și drăguță. Măcar să mă distrez!

Și am găsit-o de Black Friday pe eMag – un set de machiaj Technic care a costat 50 Ron. Adică acesta: https://www.techniccosmetics.com/collections/gift/products/technic-ski-chalet-advent-alendar

Trebuie să recunosc că alegerea mi-a depășit așteptările: produsele sunt decente, clar nu cele mai luxoase, dar utilizabile și având ingrediente ok. Iar a mă trezi de dimineață și a vedea ce surpriză mă așteaptă este mai amuzant decât speram.

Așa că am să repet figura și în anii următori. Doar că voi căuta și pentru copii unele cu o diversitate mai mare de produse. În calendarele lor diferă doar forma bomboanei de ciocolată, ceea ce devine cam plictisitor.

Dacă vreți să vedeți jucărioarele mele, dați pe Instagram sau urmăriți story-urile de pe Facebook. Azi am descoperit o mini-paletă de ochi în tonuri de argintiu, gri și negru, dacă am curajul să o încerc, ceea ce ar fi o minune, revin cu dovada. În zilele precedente am avut două rujuri.

Mai sunt așadar 21 de zile 🙂