Împotriva uitării

Este dovedit științific că întotdeauna uit câte ceva acasă atunci când plecăm prin vacanțe. Se apropie una nouă, așa că fac o listă cu lipsurile cele mai dureroase din bagaje, în speranța că de data asta voi reuși să fac o figură frumoasă:

1. În primele ieșiri cu viitorul, pe atunci, și actualul, pe acum, meu soț, am uitat instrumentul de pieptănat. Și eu, și el aveam părul lung, iar în toată stațiunea Costinești nu am găsit o tarabă cu ace-brice ca să rezolv lipsa (despre supermarketuri nu putea fi vremea pe atunci, cred că încă existau dinozauri). Așa că tot sejurul ne-am pieptănat cu o furculiță de inox, culeasă nu mai știu de unde de viitorul, respectiv actualul meu soț.

2. Cel mai des uit periuțele de dinți, pentru că le folosim înainte de plecare și rămân în urma bagajelor. Din fericire am găsit întotdeauna altele de cumpărat.

3. Pijamalele mele, așa că fur tricouri din alte bagaje ale familiei și dorm, chiaburește, cu pantaloni de stradă.

4. Slipii altora. Ăsta ar putea fi motiv de divorț.

5. Carte de citit. Noroc că mă salvează prietenii cu link-uri și pdf-uri.

6. Umbrele. Am putea face colecție cu cele cumpărate din alte coclauri.

7. Deși umblăm cu o traistă mare de diverse, realizez că am uitat câte un medicament banal fix atunci când am nevoie de el. Și când farmaciile din zonă sunt închise.

8. Aparatul foto. Noroc cu telefoanele!

9. Ca să închei ciclic, las uneori acasă și samponul, ales după criterii de selecție extrem de riguroase. Motiv pentru care fie folosesc proviziile de la hotel, fie ce găsesc pe la supermarket, dar oricum îmi petrec vacanța cu o măturică în loc de păr.

Sunt singura care avea (*) probleme cu logistica bagajelor?

(*) presupun că acum am fixat bug-ul, cum zice programatorul 🙂