Goliciuni

N-am mai scris de mult despre produsele de îngrijire folosite, deși în continuare achiziționez mai mult decât apuc să testez. Dar nu pot rata niște premiere. Pentru că până la vârsta aceasta nu am reușit niciodată să consum un parfum, un fond de ten sau un concelear. Și uite-mă acum cu trei recipiente goale!

Trebuie deci să povestesc despre produsele care m-au atras suficient cât să le folosesc până la (aproape) ultima picătură.

Încep cu parfumul, pentru că face parte din categoria produselor care sfârșesc aruncate sau donate înainte de a prinde jumătatea. Mi-e greu să găsesc unele care să nu mă plictisească sau să ajungă rapid la a-mi supăra migrenele. Poate și pentru că îmi plac aromele complexe, grele, dulci, care pică mai greu.

Oricum, preferatul meu de un an încoace a fost Rolling in Love by Kilian, un parfum ușurel, floral, pudrat, vanilat. Adică acesta:

Nu este genul de amalgam de mirosuri care să lase dâre obsedante în urmă, oricât ai aplica. Mi s-a părut discret și versatil. Mi-a fost tare drag și l-am folosit indiferent de context, dar m-am întors acum la ceva mai pregnant și greu. Să văd cât mă ține!

Cu fondurile de ten povestea este similară: toate ajung să fie aruncate sau donate. Am sertarele pline de recipiente care m-au ajutat un timp, apoi m-au dezamăgit, plictisit, alergizat. Drept e că pare imposibil să mă mulțumească ceva: îmi trebuie produse ușor de aplicat, care să nu arate ca o mască, deoarece sunt noob la makeup, hidratante, dar fără să lase peliculă grasă, în culori deschise, dar care să nu mă arate ca pe o stafie (ceea ce cam sunt, cel puțin din punctul de vedere al nuanței pielii).

Excepția notabilă și produsul minune pentru mine s-a dovedit a fi Hyaluronic Hydra-Foundation by Terry. M-a ajutat mult faptul că l-am testat în magazin cu ajutorul unei consiliere de vânzări chiar chiar știa ce face. L-am folosit intensiv vara, toamna, iarna, primăvara. Refac stocul.

Simultan cu achiziția lui am cumpărat și corectorul Illamasqua. Un succes și el, hidratant, nu evidențiază ridurile din jurul ochilor, merge folosit în strat subțire sau mai generos și, cea mai mare calitate posibilă din punctul meu de vedere, nu-mi irită ochii. E aproape gata și el, deci că reintră pe lista de cumpărături.

Voi ce produse minune ați mai descoperit și dovedit în ultima vreme?