Gândirea pozitivă în variantă mini

Zilele astea ploioase au lăsat în urmă bălți serioase. Și este dovedit științific că apa de ploaie atrage copiii ca un magnet, vestimentația căzând invariabil o victimă colaterală.

Ieri am pățit-o din nou. Cea mai grozavă baltă din parc s-a pus contra unui truc cu bicicleta, cel mic sfârșind cu hainele ude leoarcă și pline de noroi.

Evident că pățania m-a prins total nepregătită. Este de asemenea dovedit științific că dacă o mamă își umple geanta cu schimburi și umblă așa timp de o vară, acestea se vor dovedi total inutile. Imediat ce le scoate în speranța că inutilitatea a devenit permanentă, regretă amarnic!

Deci cu regretul la purtător am purces la a mă scotoci de șervețele uscate și o soluție rapidă și eficientă contra vânticelului deloc prielnic celui înmuiat până la piele. Copilul părea șocat că s-a întâmplat din nou, prima lui experiență cu apa de ploaie fiind plonjatul artistic într-un tobogan arhiplin ca într-un parc acvatic. A tăcut așadar mâlc cât timp l-am șters pe față și i-am schimbat tricoul cu o haină subțire luată întâmplător de dimineață din cauza temperaturilor bipolare.

Recunosc că mi-a venit să râd văzându-l pleoștit și plin de noroi, dar și să plâng când îi auzeam apa gâlgâind în pantofii din picioare.

Ridicăm bicicleta, mai ștergem puțin și inutil pantalonii, aruncăm șervețelele și o pornim spre centrul comercial din apropiere pentru a primeni ținuta. Moment în care copilul prinde glas și declară tare, răspicat și ghiduș:

–  Știi ceva? Chiar mi-a prins bine o baie!

Ne-am pus pe râs împreună: eu – o mamă nepregătită, el – un biciclist ghinionist. 10 minute mai târziu și niște lei minus în bugetul zilei am pornit-o spre casă cu haine noi asortate la pantofi uscați. (*)

Căzut în baltă, dar îmbăiat proaspăt și înnoit de la piele, asta înseamnă să privești partea plină a paharului!

(*) 60 ron cost final, nesperat de puțin pentru un outfit complet.