Frumoasa și bestiuța

Analizând temeinic activitățile culturale pe care le-am prestat în ultima vreme am constatat că îmi lipsesc filmele și mersul la teatru. A doua parte o rezolv la final de mai, cu filmul am purces la a găsi o soluție mai recentă.

Așa că am ales Frumoasa și Bestia, filmul Disney care îmi amintește de adolescență, casete video și băieți amabili.

Presupun că cine a vrut să vadă filmul cu pricina a făcut-o deja, așa că zic de el și nu se supără nimeni. Cine nu, să o facă!

Prima problemă este că nu l-am putut vedea decât cu ochelari, vorba lui Cezar (adică 3D). Ceea ce pentru mine a fost cam amețitor și neclar pe alocuri.

A doua problemă este că în filmul recent se cântă mult mai mult ca în cel animat. Iar eu nu sunt mare fan al genului musical.

Din a doua problemă vine și a treia: am suportat farfurii și mobilă cântând, dar să pui și bestia să cânte e deja prea mult! Păi ce animal fioros mai e cel care își mișcă suav coarnele și copitele în ritmul propriei muzici?!?

Dar dincolo de cârcoteala de mai sus, este un film frumos, în care atenția la detalii frapează. Să-i văd acum pe cei care se ocupă de producția materialelor promoționale din magazinele Disney cum vor reuși să recreeze în serie celebra rochie galben-aurie a lui Belle! Care este cu adevărat superbă!

Mi-au plăcut actorii, mi-a plăcut modul în care au construit povestea și cel în care au transformat clasicul în modern. Este un film frumos pe care l-aș revedea – acesta fiind instrumentul meu pentru a măsura cât de bună este o producție (putem extrapola și în cazul cărților).

A existat și o replică favorită, cea a doamnei Ceainic care constată că la mânie oamenii spun lucruri urâte, dar stă în puterea noastră să alegem dacă le dăm sau nu importanță.

La final, judecând după ușoara foială a Marelui Copil care m-a însoțit și după mutrele resemnate ale persoanelor de gen masculin care intrau în sală am realizat că există și o altă utilitate decât cea de entertainment: Frumoasa și Bestia face parte din scurta listă de filme care ajută doamnele și domnișoarele să testeze sentimentele necondiționate ale domnilor. Primul este Pe aripile vântului, pe care bărbații nu-l înțeleg, al doilea Titanic, pe care nu-l suportă și al treilea cel de față pe care nu-l concep. Pentru că mai bine rămâi bestie pe viață decât să porți volănașe la gât plângându-ți soarta!

(Aș fi pus și La La Land pe listă, dar am constatat spre surprinderea mea că există bărbați cărora le-a plăcut. Mult!)

Mulțumesc copilului că m-a însoțit! Am râs pe alocuri împreună ca la cea mai bună comedie. Dacă nu ați văzut încă filmul la care fac referire o puteți face cât încă mai este în programele cinematografelor. Chiar merită!

sursă foto: http://www.hollywoodreporter.com/news/disneys-beauty-beast-poster-features-908999