Despre mine, blog și chestionar

Zilele trecute am postat pe LinkedIn și Facebook un chestionar privitor la blog și la mine. Sunt dependentă de cafea și feedback, așa cum spune secțiunea care mă descrie, și dacă în ceea ce privește cafeaua mă descurc singură, cu feedbackul nu merge așa, pe mod auto.

Partea bună este că am primit suficienta răspunsuri cât să conteze și pentru asta nu pot decât să mulțumesc. Știu clar acum, deși nu am întrebat nimic despre asta, că mă citesc oameni echilibrați, educați și la școală și acasă, greu de păcălit.

Partea mai puțin bună, mi se confirmă ideea că blogul trebuie să rămână primordial o platformă de comunicare și nu o sursă de venit. Uitându-mă la campaniile din online-ul autohton, nu mă văd descriind beneficiile șamponului anti-mătreață sau pozând scump cu haine ieftine, în încercarea de a convinge lumea că e cool așa. Cei care mă vizitează nu vor asta, cu siguranță. Iar eu nu aș fi credibilă, oricum.

Să vă spun așadar niște sugestii dintre cele primite, toate au fost deștepte, dar ar ieși un text prea lung:

– să scriu mai mult, sper să o fac, am ajuns iar la performanțele de mult apuse, de a scrie texte în intervale cuprinse între 5 minute și 3 ore. Până acum sub o oră nu se lega nimic.

– să schimb puțin interfața, să o modernizez. Asta ar însemna alți bani și altă distracție, dar probabil că va veni și timpul lor.

– să încerc să scriu pentru platformele de conținut (Republica sau Contributors). Recunosc că nu mă simt confortabil să scriu acolo unde hate-ul cititorilor pare doar o scară către succes. Nu sunt atât de puternică încă să suport feedback-ul negativ nesolicitat și adesea neargumentat. Am trăit pe pielea mea ieșirea din bulă prin postările de pe LinkedIn și știu cât de inutil, consumator de timp și enervant este să le explic unor oameni străini de coordonatele care îmi susțin punctele de vedere, că greșesc.

– să pun mai multe imagini, să fie mai vizual, mai colorat, mai contrastant, mai vizibil. Încerc să fac Rai din ce am, deocamdată.

– privitor la conținut, mi s-a sugerat să scriu mai mult despre parenting și educație, politică, implicare socială & activism, carieră și umor.

Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut timp să răspundă. Aș fi preferat și ceva apă rece în față, mai ales că eram pregătită și am cerut-o, dar mi-am răspuns eu negativ pentru echilibru 🙂

Rămâne așadar cum am stabilit. Sunt oricând dispusă la colaborări situate în zona mea de competență. Voi scrie în continuare aici. Poate că și cartea aceea pe care o am în plan, mai ales că are deja titlu. Blogger nu sunt și încep să cred că nici nu voi deveni cândva.

Chestionarul este încă disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfleKK4MPP6O1NOv2lp7yHQCMAQQICYLgcHa6gRXYxbqGEFhg/viewform?edit_requested=true