De ce mă bucur că plouă?

Sunt meteosensibilă, pentru mine ploaia înseamnă migrenă. Și zilele astea sunt oricum atât de urâte, încât în toată hidoșenia lor trebuie să caut ceva frumos, așa, de supraviețuire.

Astfel au apărut cele 10 motive pentru care mă bucur că plouă:

1. Îmi scot umbrela de la naftalină. Vorba vine cu scosul pentru că e nou-nouță. Și are pisici, coșuri de case, culori pastelate, deci mă bine-dispune.

2. Nu-mi mai caut ochelarii de soare. Este sportul meu preferat, uit mereu unde îi pun. Pe toți, adică trei perechi. Iată un stres în minus azi.

3. Pot călca în bălți. E o chestie de mindfulness probabil, relaxează teribil să iei toate ochiurile de apă din trotuar la inventariat. Recomand cu tărie, dar doar dacă aveți în dotare încălțări adecvate!

4. Am oportunitatea unică de a arunca pe mine orice haină îmi ajunge prima în fața ochilor. În griul înconjurător nu va băga nimeni de seamă că am blugi de mămăiță și o bluză din aceeași zonă fashionistă.

5. Lumea este amorțită, deci riscul de a nimeri în contexte sociale un cunoscut cu chef de vorbă scade vertiginos. Migrena mea plus logoreea altora ar fi o cruce prea greu de dus!

6. Pot pune multe pe seama migrenelor. Foarte multe! Eventuale impolitețuri? Frate, mor de cap! Greșeli mai mari sau mai mici? Pai dă cu eroare și când ne e bine, darămite când ne e rău! Cum ploaia dă migrene, tot ea trebuie să fie responsabila în toate aistea!

7. Am un pas minus dimineața în complicata mea rutină de skincare: nu mai pun cremă cu SPF, cea mai usturăcioasă la ochi și nesuferită la purtat.

8. Pot face poze urâte ca cea de mai sus și să dau vina pe vreme.

9. Am de ce să scoat cizmele de cauciuc la purtare. Am niște bătrânele Furla de un mov papal, vizibile de pe Lună, pe care n-aș îndrăzni altfel să le expun.

10. Dețin motiv întemeiat să scriu pe blog texte fără noimă, e ploaia, deci migrena, frații și surorile mele întru WordPress!