Cum ar fi o lume a bărbaților?

Nu-mi plac statisticile privitoare la diferențele de gen pentru că mi se par inutile spre periculoase. Dar soarta m-a aruncat într-o lume preponderent masculină și nu pot să nu observ că suntem construiți diferit. Totuși educația și contextul modifică mult construcția inițială, iar eu sunt cel mai bun exemplu, pentru că dintr-o mimoză autentică am devenit o creatură mixtă, in soi de cerber cu sclipici în păr și volan roz la gât.

Așadar dincolo de judecăți de valoare sau pretenție de universalitate (*) iată cum cred eu că ar fi o lume în care ar exista doar bărbați:

– Un loc tern, de unde a fugit răsfățul și tandrețea. Bărbații sunt preocupați de bunăstare, dar nu prea iau în calcul partea estetică. Într-o lume a lor nu ar exista decorațiuni (o piață de câteva miliarde altminteri, parol!), accesorii sau alte culori în afară de marouri, griuri, albastruri. Răsfățul ar fi interzis în dicționar, sinonimele permise fiind siguranță și confort.

– Ținuta ar fi compusă din chiloți vara și chiloți + hanorac iarna. Eu am senzația că noi, complexatele de femei, am introdus codul vestimentar. Bărbații ar prefera oricând burta la vedere, indiferent de mărimea sau formele geometrice pe care le ia.

– Regulile sociale ar fi mult mai simple, corectitudinea politică ar fi doar subiect de glume. Oamenii s-ar saluta cu “ce faci coa’?” indiferent de statut social sau cont bancar, s-ar scărpina oriunde și oricum și s-ar pârțâi satisfăcuți după masa la cel mai fițos restaurant. Dar stai, nu ar exista cel mai fițos restaurant!

– Cea mai largă piață de desfacere ar fi cea de jucării: mașinuțe telecomandate, pistoale cu capse, roboței, drone.

– Presa scrisă, tv-ul, online-ul ar avea doar rubrici de sport, tehnică și politică. George Clooney ar muri de foame. Sau de oftică.

– Bărbații ar fi pururea fericiți.

Aștept să își imagineze cineva și o lume a femeilor. Eu nu-mi pot închipui decât că desertul ar fi obligatoriu și celulita semn de bunăstare! 🙂

(*) poate doar ușoară pretenție de umor.