Chestionarul lui 2024

Nu sunt omul rezoluțiilor, le consider un demers nerealist și inutil. Dar după ce am simțit ani la rând că mă învârt într-un cerc vicios al deciziilor care mă pun în dificultate, am decis ca în 2024 să schimb ceva.

Nu este vorba despre obiective pe termen scurt, mediu sau lung, nici de planuri minuțioase privitoare la siluetă, carieră, abilități personale sau cine știe ce alte borne. Ci de un chestionar cu 3 întrebări pe care îl aplic înainte de a-mi asuma activități, preocupări, proiecte noi. Și minim una va trebui să primească răspuns afirmativ.

Iar întrebările pe care mi le voi pune sunt următoarele:

1. Îmi aduce bani?

Știu că pare mercantil, dar oamenii nu se hrănesc cu aer, iar facturile nu se plătesc cu recunoștință. Banii sunt importanți.

2. Îmi aduce bucurie/ împlinire/ echilibru?

Dar nu tot ce ne propunem poate fi monetizat, ba unele dintre cele mai minunate chestii din viață toacă rapid finanțele. Copiii, de exemplu! 😀 Pantofii șmecheri. Ciocolata bună. Mătasea.

Deci dacă nu e pe bani, trebuie să fie pe emoții pozitive sau măcar puțin confort.

3. Mă învață ceva?

În anii ce au trecut am simțit că am învățat mai mult ca în toată școala, dar și că am rămas repetentă din cauza unei lecții pe care încă nu o cunosc. Deci mi-am păstrat disponibilitatea de a deprinde ceva nou, în speranța că trec clasa.

Voi accepta așadar niște disconfort în favoarea unei doze de know-how, indiferent de domeniul de specializare.

Și da, voi scrie în continuare, în caz că se întreabă cineva. Pentru că îmi place, îmi pune gândurile în ordine și îmi poate aduce bani.