
- 20/01/2022
Simt iar nevoia unui detox de la actualităţile zilei, nu de alta dar doi ani de breaking news-uri pe tema “vom muri cu toţii!” (de boală, de foame, mai nou de frig) şi-au pus amprenta asupra nervilor mei oricum destul de încercaţi.
Am schimbat deci registrul, începând să citesc știrile acelea trecute la categoria: şi altele. Sunt ca o gură proaspătă de aer, vă jur!
Aşadar, luaţi de vă informați:
Americanii au construit cea mai mare tigaie de fontă din lume, pe care au cărat-o cu un transport agabaritic la un (viitor) muzeu destinat fontei. Tigaia are 5,5 metri de la un mâner la celălalt, cântăreste 6500 kg şi reprezintă o atracţie turistică în stilul american. Nu daţi buzna încă, muzeul se va deschide abia la sfârşitul lui 2022 în South Pittsburg.
Oricum, dacă în SUA tigaia ajunge la muzeu, putem acorda și noi, în România, circumstanțe atenuante pensionarilor care se bat pe oale atunci când sunt la promoţie prin supermarketuri.
Pentru că tot am ajuns la capitolul muzee, trebuie să vă spun că există unele mai interesante şi mai aproape ca cel cu tigaia. În Zagreb avem aşadar Muzeul Inimilor Frânte (Museum of Broken Relationships) pe care îl puteţi vizita virtual aici. Iar surorilor mele întru neputinţă lunară le spun că în Londra există Muzeul Vaginului, pentru că acolo unde românul înjură, alţii pun în vitrine frumos luminate 🙂 Momentan este în mutări şi caută donaţii pentru a supravieţui, deci salvarea este la noi.
Trecem la o altă ştire, la fel de importantă:
Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, adică un soi de Poliţia Animalelor din UK, şi-a anunţat bilanţul anului 2021, unul dintre cei mai aglomeraţi din câte spun ei, peste 280.000 de animale fiind astfel salvate. Dar au existat şi alarme false, care s-au finalizat cu salvarea unui scaun alb de plastic dintr-un râu, confundat de apelant cu o lebădă captivă într-un cablu electric, a unui tigru haios de pluş, care s-a vrut a fi un câine în suferinţă şi a unui şarpe împăiat, blocat într-o structură de beton.
Şi dacă tot suntem la capitolul animale, trecem în Cambodgia, unde aflăm că nu toti eroii poartă capă. Reuters ne anunţă cu tristeţe că un şoarece utilitar pensionat, folosit la detectarea minelor şi explozibililor a murit la vârsta de 8 ani, lăsând în urmă amintirea vieţilor salvate. Magawa, eroul retras din activitate, făcea parte din proiectul unei organizaţii internaţionale care dresează şobolanii pentru a detecta materialul explozibil şi tuberculoza. Nu ştiu opinia voastră, dar eu cu siguranţă voi vedea acum cu alţi ochi rozătoarele care ni se aciuează uneori prin curte!
Se spune că informaţia este putere, sper că ne simţim cu toţii în plenitudinea forţelor acum!