Ce fac de “coronavirus”?

Am trecut deja de multe epidemii de gripă sezonieră, aviară și porcină. Pe aceasta din urmă am văzut-o cu ochii mei la copilul cel mare, care a pescuit-o dintr-o vacanță de iarnă la Predeal. Față de o altă viroză, de-a noastră neaoșă căpătată la Sovata, care m-a doborât și pe mine la pat, a fost mult mai ușor de dus.

Știu așadar că între ceea ce vedem la televizor sau citim în presă și ceea ce se întâmplă în viața reală sunt diferențe uneori uriașe.

Și mai știu, din experiența de mamă, că sunt prea multe virusuri și bacterii al căror nume ne este încă necunoscut, dar care pot deveni oricând noua vedetă a spitalelor, laboratoarelor și programelor de știri.

Ce fac așadar în perioada asta de semi-isterie?

Nimic special. Oricum de când am copii mi-am format reflexul de a mă spăla pe mâini exagerat. Motiv pentru care, mai ales în anotimpul rece, am mâinile uscate, crăpate, îmbătrânite prematur.

Încerc să evit spațiile închise și aglomerațiile. Lucru aproape imposibil de altfel, asta este viața omului modern, umăr în umăr cu concetățenii săi.

Avem provizii de măști, nu intenționez să le port pe stradă, mi se par inutile și incomode. Dar dacă se îmbolnăvește vreunul dintre noi, măcar încercăm să minimizăm riscul de contagiune al celorlanți.

Nu cred că va fi nevoie de ele, dar avem ceva alimente neperisabile în casă. Fie vorba între noi, ar trebui să existe oricând un stoc prin dulapurile noastre, nu din cauza gripei ci altor calamități naturale posibile, precum un cutremur mai serios.

Nu stau cu ochii pe titlurile ziarelor, chiar evit să citesc despre acest subiect. Informațiile oficiale sunt comunicate periodic, am acces la ele, nu mă tem că vine turma de virusuri deasupra Domneștiului și eu voi sta placidă sub ea.

Evit și în Social Media tema cu pricina. Dar recunosc că mă distrez copios cu multitudinea de glume pe seama Coronavirusului.

Voi ce faceți de (presupusa încă) epidemia asta?