Ce am purtat obsesiv în 2019

Probabil că vă voi dezamăgi și de data asta, așa cum am făcut-o și în cazul produselor cosmetice. Pentru că în ambele situații există dulapuri pline de achiziții sofisticate, dar când întind mâna apuc aceleași chestii simple și lipsite de pretenții.

Totuși indicatorii după care am ales astăzi sunt alții: numărul de purtări – au avut prioritate hainele all-season, versatilitatea, adică numărul de combinații în care le-am putut introduce, calitatea materialului, cusăturilor și, nu în ultimul rând, imortalitatea croielii, în sensul că nu îmi place neapărat genul acela de haine cărora le intuiești imediat sezonul de achiziție.

Prețul nu prea contează la haine și accesorii, am în dulap unele considerate deja vintage, cumpărate noi și purtate obsesiv care se prezintă încă impecabil. Și foarte puține sunt haine ieftine cele care au trecut testul timpului.

Așadar, după o îndelungă deliberare și o sesiune foto nereușită (la anul promit să mă ocup din timp) iată obsesiile mele:

Pantofii sport i-ați mai văzut pe aici. Sunt Air More Money “Meant to Fly”, o reinterpretare a unui model vintage. I-am luat iarna trecută la insistențele actualului meu soț și au văzut Europa în aproape toate combinațiile stilistice posibile. Sunt comozi (ar fi culmea să nu), atrag privirile tuturor, se mențin impecabil în ciuda purtării intensive.

Fusta de blugi este o altă piesă vestimentară plimbată prin toate vacanțele, parcurile, mall-urile de trei ani încoace. Este Levi’s și recunosc că am cumpărat-o din nostalgie, pentru că am avut una similară în adolescență. O port cu tricouri și cămăși vara și cu pulovere în anotimpurile reci, mă scoate din orice nemulțumire de tipul “nu am cu ce mă îmbrăca azi!”

Pantalonii scurți fac parte dintr-o colecție de plajă Scotch and Soda, ar trebui puși peste costumul de baie, numai că eu îi port și pe stradă, în combinație cu tricouri mai fancy sau cămăși. I-am purtat doar vara, dar de suficiente ori cât să dea peste cap calculele matematice și să prindă topul obsesiilor.

Acum trecem și la chestii mai serioase. Și avem o cămașă supradimensionată Tommy (Hilfiger) Jeans.

Este mărimea M, dar cu siguranță ar încăpea pe cineva care poartă L. Și e bărbat! Un fel de parașută cu mâneci așadar, pe care am luat-o intensiv de pe umeraș, punând-o și în combinații office, dar și lângă pantaloni scurți. Cred că a ajuns chiar și pe plajă la un moment dat.

Are un material bățos dar fără a fi aspru, izolează surprinzător de bine termic și pică frumos peste orice. O ador, deși trebuie să recunosc că este o cămașă foarte banală.

Și nu în ultimul rând, poșeta supremă: un LV mititel primit anul trecut de la Moș Crăciun, asta ca să vedeți ce copil cuminte și ascultător sunt. Este cea mai versatilă poșetă pe care am avut-o până acum. E mică, dar pare a nu avea fund, comodă și merge în absolut orice combinație posibilă. Am purtat-o cu rochii elegante și pantaloni scurți, cu Crocs și cu pantofi cu toc, în contexte formale, dar și în vacanțe.

Ajută mult faptul că are două barete, una scurtă, din dotarea standard, și cea lungă achiziționată separat de Moș care știe că mamele au nevoie de două mâini libere oricând și de aceea preferă să-și poarte gențile ca poștașii.

Știu că par fie achiziții intalgibile, fie urâte sau banale din cauza invaziei de fake-uri, dar poșetele astea chiar nu au moarte și sunt suficient de versatile cât să nu fie nevoie să le schimbi constant. Eu detest să-mi mut arsenalul dintr-o geantă în alta, de aceea le consider unicornul perfect. Să nu mai spun ce frumos se curăță cu Cif când îmi pun copiii diverse bunătăți pe ele! 🙂

Acestea au fost preferatele din dulap în 2019. Sper ca în 2020 să revin la un stil vestimentar mai apropiat de sufletul meu, în care să prindă topul cel puțin o rochie. Dar șansele sunt încă destul de mici.