Un caz de impostură

V-am mai povestit că post-căsătorie sunt posesoarea unui nume care, asortat la prenume, este purtat simultan de o doamnă psiholog, autoare de cărţi şi profesoară la una dintre universităţile particulare din capitală. Găsiţi aici vechea relatare.

Iniţial am luat-o ca pe o coincidenţă amuzantă şi nimic mai mult. Doar că, pe măsură ce scriu mai mult, Google mă curtează mai intens, astfel încât se îndesesc momentele în care sunt confundată cu doamna în cauză şi mi se solicită ajutorul. Încep, pe de o parte, să mă simt ca o impostoare, iar pe de alta, să mă îngrijorez de soarta celor care ajung la mine dintr-o încurcătură a iţelor online. Şi vreau să rezolv atât partea cu impostura, cât şi partea cu grijile, că am destule motive de insomnie.

În ceea ce mă priveşte, mă oblig ca începând de zilele astea sa am în vedere reactualizarea paginii în care povestesc despre mine (*). Recunosc că poate fi generator de confuzii.

Dar mă tem că nu este suficient. Mi se spune că blogul meu pare a prezenta latura umană a unui psiholog. Ceea  ce e minunat pentru că exact asta am încercat. Să fie latura umană a unui Consultant HR, cea mai blamată şi hulită meserie. (**)

Nu-mi pot schimba peste noapte stilul de a scrie. Este rezultatul a multe compuneri aplaudate la şcoală, a multor articole scrise, fire albe apărute şi răbdări prăjite servite post-aşteptări.

Aşa că vă cer ajutorul: o cunoaşte cineva pe adevărata Valentina Neacşu? Cea care este psiholog pe bune şi autor de cărţi, nu de articole superficiale? Dacă da, o puteţi ruga să-mi dea adresa de mail? Promit solem şi public să dau forward doar mesajelor seriose şi să verific ataşamentele înainte, pentru a nu fi purtătoare de viruşi.

Este o rugăminte serioasă şi reală. Promit recompensă celui care soluţionează prezenta problemă. (***)

(*) Aici mi-am exersat limbajul de lemn, e posibil să am nevoie anii ce urmează de abilitatea asta.

(**) Este cea mai blamată şi hulită meserie după cea de parlamentar.

(***) Pentru că se apropie sezonul şi pentru că se zice că mă pricep, recompensa va fi un castron de salată boeuf care de fapt e pui de ţară.